NA PRAGU PROLASKA

Hajduk putuje na hladni sjever. Imaju prednost, ali čekaju ih izazovni uvjeti

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
01.08.2024.
u 08:00

U slučaju prolaska protiv HB-a, Hajduk će u idućem, trećem pretkolu Konferencijske lige vrlo vjerojatno igrati protiv Ružomberoka, šestoplasirane momčadi slovačke lige u protekloj sezoni

Momčad Hajduka maksimalno je spremna za uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige protiv HB Torshavna, predstavnika Farskih Otoka. Utakmica je na rasporedu večeras od 21 sat (MaxSport 1), a splitska momčad predvođena trenerom Gennarom Gattusom jučer je tijekom dana sletjela na maleno otočje smješteno između Islanda i otoka na kojem se nalaze Irska i Sjeverna Irska.

Podsjetimo, bijeli su pred punim Poljudom proteklog četvrtka u prvom susretu protiv HB-a ostvarili prednost od 2:0 golovima Filipa Uremovića i Marka Livaje te su na uzvrat otputovali kao ogromni favoriti. No Gattuso prije uzvratnog dvoboja ništa nije htio prepustiti slučaju te su se proteklih sedam dana radile iscrpne videoanalize suparnika. Glavna misao vodilja talijanskog stratega je da nema mjesta podcjenjivanju i ranijem upisivanju bodova. Prema onome što smo doznali iz krugova bliskih stručnom stožeru, Gattuso se vrlo dobro upoznao s Hajdukovom povijesti unaprijed upisanih pobjeda u Europi koje su se na kraju pretvorile u velika razočaranja (npr. Gzira, Tobol).

FOTO Ivan Rakitić i Raquel na jahti uživaju u čarima Jadrana, fanovi im poručili: 'Nema mora do našega!'
Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
1/12

Bez obzira na slabašnu kvalitetu kadra ekipe iz glavnoga grada Farskih Otoka, koji broji oko 23 tisuće stanovnika s okolicom, Hajduk će ispred sebe danas imati zahtjevne uvjete. Za razliku od 35 Celzijevih stupnjeva u Splitu, kod Torshavna će bijeli zaigrati na otprilike deset stupnjeva. Također, na stadionu Torshavna, čiji je kapacitet oko pet tisuća mjesta, igra se na umjetnoj travi, pa je tako Hajduk posljednjih dana radio u Stobreču na terenu s umjetnom travom kako bi se maksimalno prilagodio za nadolazeći okršaj.

Što se tiče kadra, Gattuso i dalje ne može računati na Niku Sigura i Aleksandra Trajkovskog koji se još oporavljaju od ozljeda, no zato će jedna novost među putnicima za Farske Otoke obradovati splitski puk. Naime, u kadru za susret je najnovije pojačanje Hajduka, prekaljeni reprezentativac Ivan Rakitić, koji bi večeras mogao zabilježiti prve minute za neki hrvatski klub u svojoj profesionalnoj karijeri.

U slučaju prolaska protiv HB-a, Hajduk će u idućem, trećem pretkolu Konferencijske lige vrlo vjerojatno igrati protiv Ružomberoka, šestoplasirane momčadi slovačke lige u protekloj sezoni. Naime, prema ždrijebu Hajduk ide na poraženog u dvoboju drugog pretkola Europske lige, a tamo je nakon prvog susreta Trabzonspor svladao Ružomberok u Slovačkoj 2:0. Gledano na papiru, Hajduk bi i u tom ogledu bio iznimno velik favorit budući da na tržištu vrijedi osam puta više od Slovaka te bi mu se otvorila ogromna prilika za ulazak u posljednju kvalifikacijsku play-off rundu natjecanja. Međutim, znamo da Gattuso i njegov stožer uistinu žele gledati samo prvu utakmicu pred sobom kako bi u svojem mandatu promijenili Hajdukovu europsku "krvnu sliku". Uz Europu, ovog vikenda počinje i HNL. Hajduk u nedjelju od 21 sat dočekuje Slaven Belupo.

VIDEO Dražen Brajdić o nastupu transrodnih boksačica na OI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije