DOZNAJEMO DETALJE

Hajduk želi dovesti Marka Roga: U pitanju su milijuni, za Roga se bore i tri kluba Bundeslige

storyeditor/2022-07-13/PXL_IPA_090522_93389257-1.jpg
14.07.2022.
u 07:10

Cagliari je ispao iz Serie A, a tamošnji mediji pišu da Marko Rog ovog ljeta mijenja klub

Hajduk je posljednjih godina oživio svoju transfernu politiku i u redove vratio neka velika imena hrvatskog nogometa poput Danijela Subašića, Nikole i Lovre Kalinića, vratio se i Filip Krovinović, tu su i Marko Livaja i Dario Melnjak, a sada se sve više šuška o tome kako se u Splitu sprema još jedan megatransfer i ne bi bilo nikakvo čudo da se i ostvari.

Naime, ako je vjerovati talijanskim medijima, ozbiljno pregovaraju s Markom Rogom, najskupljim ulaznim transferom jednoga kluba u HNL-u.

Posrijedi je posudba

– Splitski klub već neko vrijeme pokušava nagovoriti Roga na povratak kući. Posrijedi je posudba, Hajduk ne bi otkupio njegov ugovor – piše sportski portal Centotrentuno, koji spominje kako Rog ima Hajdukovu ponudu, ali također ističe i da je 26-godišnji igrač u kombinacijama u razmjeni Cagliari – Sampdoria.

Osim toga, piše se kako je hrvatski veznjak želja i nekih klubova iz Bundeslige poput Wolfsburga, Union Berlina i Eintrachta.

Rog u Italiji ima ugovor do 2024. godine i opcija posudbe vjerojatno je u igri. Podsjetimo, igrač je to koji je iz Splita u rekordnom transferu za HNL 2015. otišao u Dinamo za pet milijuna eura, a zagrebački klub ga je godinu poslije prodao Napoliju za 15 milijuna eura. Igrao je neko vrijeme u Sevilli, a trenutačno je u Cagliariju, za koji je prošle sezone odigrao samo osam utakmica i na travnjaku proveo oko 300 minuta.

Ovog ljeta želi promijeniti klub nakon što je njegov ispao u drugu talijansku ligu.

Rogov moguć dolazak u Split komentirao je i hajdukovac Dario Melnjak koji je s njim obiteljski povezan.

– Marko je kao mali uvijek naginjao Dinamu. Poslije ga je tamo i odvela karijera. Čujemo se svakodnevno. Često mu spomenem Hajduk, ali bojim se kako je jako težak scenarij da ćemo nas dvojica zaigrati zajedno u Hajduku. Iako, nikad se ne zna – rekao je Melnjak prije nekoliko dana za Dalmatinski portal.

Dobro je i rekao – ništa nije nemoguće, jer sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius i predsjednik Lukša Jakobušić napravili su već brojna čuda, možda izvuku još jedno pa razvesele navijače kluba dolaskom bivšega hrvatskog reprezentativca.

Miše trener Al-Faisalyja

Kad smo već kod dolazaka i odlazaka, spomenimo i da je hrvatski stručnjak Ante Miše (55) novi trener Al-Faisalyja, kluba iz Saudijske Arabije. Pred bivšim je igračem i trenerom Hajduka igranje osmine finala Azijske lige prvaka, ali ne i prve lige u Saudijskoj Arabiji jer je klub ispao u drugu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:45 14.07.2022.

Ništa od toga.

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
15:44 14.07.2022.

Užas! Što će nam taj Rog? NE!

PE
peronja
11:10 14.07.2022.

Hajduk skuplja otpatke, uglavnom Dinamove. A ovi tup.vi novinari to plasiraju kao udarne vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije