MOGUĆI PREKIDI UTAKMICA

HNS upozorava: Više se neće tolerirati rasistička i homofobna skandiranja

Damir Vrbanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.04.2014.
u 13:42

- HNS, Dinamo i Hajduk su u posljednjih pet godina Uefi platiti 1,6 milijuna eura kazne - rekao je rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Hrvatski nogometni savez još je jednom podsjetio na problem rasizma i netolerancije na stadionima. Ljudi iz Uefe zbog toga su već u nekoliko navrata posjećivali naš savez, a održan je sastanak sa sudačkom komisijom i predstavnicima MUP-a.

 - HNS, Dinamo i Hajduk su u posljednjih pet godina Uefi platiti 1,6 milijuna eura kazne - rekao je rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Suci su dobili upute da više ne toleriraju vrijeđanja s tribina. U slučaju da se poruke rasizma, homofobije i mržnje ponavljaju mogući su i prekidi utakmica.

- Postoji pravilnik o sprječavanju nereda. Jučer su suci ponovo upozoreni da ga se pridržavaju od ove sezone.

Upitan je li povik "HNS pederi" homofoban, Cvrk je odgovorio:

- Nedvosmisleno homofoban. Nezadovoljstvo se može izražavati na druge načine, a da se vrijeđaju pripadnici određene skupine.

Apelirat će se da gradovi pomognu klubovima oko infrastrukture. Dogovoreno je da se 8. svibnja u Zagrebu održi sastanak predstavnika MUP-a, gradova i HNS-a

- Video nadzor je obvezan za dobivanje licencije. Brojčani nisu obvezni, ali će klubovi koji ih nemaju biti novčano kažnjeni.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović prokomentirao je izjave predsjednika Hajduka Marina Brbića da je "naša liga farsa i lakrdija".

- Neprihvatljivo je da čelnik jednog kluba naziva ligu lakrdijom. Ne bježimo od toga da je ima sudačkih grešaka, ali ih ima znatno manje nego na ligama petice. I nisu namjerne, a oni koji ih naprave će biti kažnjeni.

>> Šuker: Zvonimir Boban bio je na razgovoru u HNS-u, a Širića se neću odreći!

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
15:17 29.04.2014.

Zanimljivo je to. HNS nikad nije kaznio Dinamo zbog navijanja "ubij ubij ubij tovara", to su smatrali uobičajenim navijačkim folklorom. Ali, kad ti isti navijači skandiraju "Mamiću cigane" ili "HNS pederi", e onda se HNS sjeti rasizma. Onda su odjednom zabrinuti. Teško je i zamisliti tako licemjernu skupinu gnjuseva kakva se nakupila u HNS-u.

PE
pessimus
14:38 29.04.2014.

vrbanoviću, možda i jest neprihvatljivo da čelnik jednog kluba naziva ligu lakrdijom.ali ja, čovjek iz puka tvrdim da liga jeste kakrdija. i te kakva lakrdija. lakrdija nad lakrdijama, a tvrdim da ste svi vi iz hns-a lakrdijaši.

RI
Ringo
14:55 29.04.2014.

Ako HNS izraz "HNS pederi" proglašava homofobnim onda upravo njih treba tužiti za homofobiju jer izraz "peder" smatraju uvredljivim i ne žele da ih se povezuje sa pederima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije