ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

'Hrpa' Hrvata u Dinamovoj skupini, plavi će igrati protiv dva osvajača Lige prvaka

Dinamo
Uefa
25.08.2022.
u 19:20

S druge strane dvoboji sa Chelseaom i Milanom bit će prave poslastice za navijače, a vjerujemo i igrače koji će moći uživati igrajući ih. Neki od njih priželjkivali su barem jednog velikana, a dobili su dva bivša prvaka Europe.

Nogometaši zagrebačkog Dinama saznali su protivnike u skupini ovogodišnje Lige prvaka. Zaigrat će u grupi E.

Iz prve jakosne skupine Dinamo je izvukao talijanskog prvaka Milana. Rossoneri su u prvenstvo ušli jednom pobjedom i jednim neriješenim dvobojem. Slavili su protiv Udinesea 4:2, a u tom je susretu briljirao bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je postigao dva pogotka. U posljednjem su susretu odigrali 1:1 protiv Pašalićeve Atalante.

Iz druge jakosne skupine hrvatskog prvaka je dopao Chelsea. I u njihovim redovima je jedan Hrvat i to reprezentativac Mateo Kovačić. Chelsea je bio prvak Europe prošle godine, odnosno pretprošle sezone kada je u finalu slavio protiv Manchester Cityja. Prošle je sezone Chelsea u engleskom prvenstvu završio treći, odmah iza prvaka Manchester Cityja i Liverpoola.

Protivnik po budžetu, ali i kvaliteti najbliži Dinamu iz ove skupine je Red Bull Salzburg, momčad koju su plavi izvukli iz treće jakosne skupine. Često se volimo kao država uspoređivati s Austrijom ili barem težiti njihovom standardu i uređenju, a tako je ponekad i u nogometu. Iako austrijska liga nije puno, puno bolja od Hrvatske, ipak se Dinamo po europskom stažu i europskim nastupima može usporediti s klubom iz Salzburga. 

Upravo u dvobojima sa RB Salzburgom će Dinamo tražiti svoju šansu i s njima će se u potpunosti moći nadmetati u oba susreta. U toj ekipi također ima hrvatskih nogometaša, to su dva mlada reprezentativca Roko Šimić i Luka Sučić. 

S druge strane dvoboji sa Chelseaom i Milanom bit će prave poslastice za navijače, a vjerujemo i igrače koji će moći uživati igrajući ih. Neki od njih priželjkivali su barem jednog velikana, a dobili su dva bivša prvaka Europe. Chelsea je to uspio ostvariti dva puta, 2012. i već spomenute 2021. godine. Milan je osvajao ovo prestižno natjecanje čak sedam puta i bit će čast ugostiti ga u Maksimiru, osobito kada ne igra potpuno uvjerljivo pa se plavi mogu nadati i pozitivnom rezultatu.

>> Pogledajte slavlje Dinamovih igrača u svlačionici nakon plasmana u Ligu prvaka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije