KOMENTAR DINAMA

Bravo, dečki, napravili ste još jednu veliku stvar za naš nogomet!

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
25.08.2022.
u 08:08

Sinoćnja utakmica na Maksimiru bila je jasan pokazatelj i demonstracija autoriteta kojeg je Dinamo sve ove godine skupljao igrajući na europskoj razini. Bila je to najzrelija utakmica ove sezone, u najvažnijem trenutku.

Nije nimalo pretenciozno kazati kako je sinoćnji sraz na Maksimiru bila jedna od najvažnijih Dinamovih utakmica u novijoj povijesti. Posebno ako se ta teza analizira u širem kontekstu, odnosno ako u obzir uzmemo globalnu financijsku neizvjesnost. Igrao je Dinamo sinoć i za imidž hrvatskog klupskog nogometa i tu je ulogu vrhunski odradio. Unatoč šokovima koje nam je priredio zbog produžetaka. Najvažnije, dobili smo opet nešto nemjerljivo važno, a to je novi iskorak maksimirske momčadi.

Jasna je bila osnovna postavka igre koju je zamislio Ante Čačić. U početku je bilo najvažnije probati ne dopustiti Norvežanima da uspostave svoju kompoziciju iz prve utakmice. Varijanta u kojoj bi Norvežani nametnuli svoje automatizme, nikako nije bila opcija za Čačića. Doduše, u tih četrdesetak minuta ostvarili su Norvežani svoj naum. No, Čačićeva momčad imala je pravi gard i samopuzdanje u otvaranju igre. Jasno je bilo da je presing ono o čemu su razmišljali u pripremi ovog susreta. 

Duboko izići i onemogućiti bilo kakvu inicijativu norveškoj momčadi. Iskreno, malo sam se pribojavao kako će izgledati Dinamo bez Josipa Mišića, ipak je to trenutačno jedan od najvažnijih kotačića u mehanizmu Čačićeve momčadi. U malo drugačijoj ulozi stoga se našao Luka Ivanušec. A igrač takvog talenta iskoristiv je za najrazličitije zadaće. Svoju sinoćnju odradio je kako treba. 

I još kada vam se dogodi dan u kojem je raspoložen doktor Bruno Petković, odnosno nezuastavljivi Mislav Oršić, džokeri Josip Drmić i Petar Bočkaj, drugačije priča ni nije mogla završiti, hvala Bogu. Sinoćnja utakmica na Maksimiru bila je jasan pokazatelj i demonstracija autoriteta kojeg je Dinamo sve ove godine skupljao igrajući na europskoj razini. Bila je to najzrelija utakmica ove sezone, u najvažnijem trenutku. 

Izgledalo je to, veći dio sraza, kao ozbiljna europska razina u svim linijama. Pohvale zaslužuju svi dečki, Dario Špikić koji je u zadnjih pola godine izrastao u igrača europske razine. Martin Baturina koji će, sasvim sigurno, kroz koju godinu nositi dres nacionalne vrste. A ako ovih dana netko poželi analizirati Livakovićevu igru nogom, sigurno će naići na podatak blizu stopostotnom učinku...

Ključne riječi

Komentara 29

DU
Dubrovnik4711
08:28 25.08.2022.

Bas cudno. Nema komentara. Bravo, sta reci ukratko. A,i klub je zaradio. Sta bi falilo Rijeci, Hajduku, Osijeku,..da malo kasiraju od UEFE ?!

TA
Tarantula
08:40 25.08.2022.

Za nas je najveći dobitak maloga Baturine koij bi mogao nositi reprezentaciju slijedećih 15 godina, svaka čast momku od 19 godina!

BA
Barba56
08:40 25.08.2022.

Za nas nogomet i za lijepu nasu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije