Podravka dočekuje Györ

Hrupec: Curama ne treba kazališna publika, treba im podrška

\'03.09.2010., Koprivnica - Utakmica izmedju domacina Podravka Vegete i ljubljanskog Krima.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Susenj/PIXSELL
06.11.2010.
u 13:47

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec uoči današnje utakmice (14.30 sati) 4. kola Lige prvakinja s mađarskim Györom traži potporu publike i strpljenje u izrastanju ekipe.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica, teža nego u Györu. Spremni smo za jako čvrstu 6-0 obranu, a koliko smo se mi pripremili, sigurno se i Györ dobro pripremio za nas. Nadam se da će djevojke odigrati utakmicu kako treba, pripremamo se cijeli tjedan, analiziramo, pa neka i odigramo loše, ali bi stvarno htjeli da dođemo do dva boda, koji bi nam puno značili za naše samopouzdanje i nastavak natjecanja. Makar, i u tri prve utakmice nemam puno toga za predbaciti igračicama, pogotovo s obzirom na grupu koju smo izvukli. Mislim da su djevojke dale maksimum - kaže trener Hrupec, koji izuzetno respektira današnjeg protivnika.

- Zadnja utakmica u Ljubljani protiv Krima stvarno je pokazala demonstraciju njihove moći i ne bih se složio da je Krim tu utakmicu igrao loše, nego bih rekao da je igrao onoliko koliko mu je Györ dao. Györ će ovoga puta biti jači za igračicu Amorim, koja se nakon ozljede vratila u ekipu - tvrdi koprivnički strateg koji se osvrnuo i na atmosferu u dvorani.

- Malo sam ljubomoran na ekipu Györa koja ima tako veliku potporu u dvorani. Tko je bio u Györu zna da se ta potpora sat vremena prije utakmice čula i 500 metara od dvorane. Čitajući njihove portale vidim da su jako razočarani što imaju tako malo karata, mali je kapacitet dvorane i oni bi vjerojatno našu dvoranu popunili. Apeliram: ovim djevojkama treba pomoć i podrška, ne treba im kazališna publika koja će doći gledati i uočavati njihove eventualne nedostatke, pogreške, nego da u tako teškoj utakmici pomogne i da publika bude dodatni motiv da igračice iz sebe izvuku maksimalne napore, da izvuku 120 posto sebe. Ako tako ne budemo mogli odraditi utakmicu, teško da onda možemo računati na bodove. Dakle, sve djevojke moraju dati izvan svojih mogućnosti i tek onda možemo možda napraviti jedno malo čudo i pobijediti favoriziranu ekipu Györa - istaknuo je Hrupec koji u utakmici puno očekuje od Kožnjak i Petković.

- Ako te dvije igračice, jedine koje mogu odmijeniti starije igračice i mogu nešto “odvrtjeti”, ne donesu u igru preokret i svježinu, onda smo u problemu - završio je Podravkin trener.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije