fantastičan uspon

Hrvatska će nakon Mundijala strelovito napredovati na ljestvici Fife, Srbe očekuje žestoki pad

KATAR 2022: Hrvatski igrači slavili svatko na svoj način
Igor Kralj/PIXSELL
16.12.2022.
u 10:42

Vatreni bi se trebali nakon završetka svjetskog prvenstva vratiti među 10 najboljih svjetskih momčadi prema ljestvici krovne nogometne federacije

Nakon što se završi 22. izdanje svjetskog prvenstva, Fifa će u ponedjeljak izbaciti novu ljestvicu u kojoj bi mogli vidjeti Hrvatsku ponovno među 10 najboljih nacionalnih vrsta svijeta. Hrvatska je u turnir ušla kao 12. reprezentacija svijeta, a pobjedom protiv Maroka u regularnom dijelu ili produžecima, napredovali bi na čak sedmo mjesto, a Marokanci bi u tom slučaju bili jedanaesti. Ako hrvatska slavi nakon nove drame penala, vatreni bi bili osmi a Marokanci također jedanaesti, objavio profesor s zagrebačkog ekonomskog fakulteta, Tomislav Globan.

Ukoliko Maroko osvoji brončanu medalju i slavi nad Hrvatskom u 90 ili 120 minuta skočit će na osmo mjesto, a Hrvatska bi bila deseta svjetska reprezentacija. Ako nas Marokanci pobijede na penale, ništa se ne bi primijenilo, kažu proračuni profesora Globana. Naši susjedi Srbi će doživjeti strmoglavi i bolan pad nakon završetka turnira i bit će jedna od ekipa koje će najviše nazadovati. 

 

 

Orlovi su katarski Mundijal započeli kao 21. selekcija, a mogli bi pasti na 30. mjesto, veći pad će imati jedino Katar i Kanada koja je bila protivnik vatrenima u grupnoj fazi i upisala sva tri poraza. 

- Tako će Srbija biti među momčadima koje su najviše nazadovale nakon Mundijala. Više mjesta će pasti Kanada i Danska koje će pasti 11 mjesta, kao i Katar koji pada s 50. na 60. mjesto FIFA rang liste - piše tamošnji portal Mondo

S druge strane, Hrvatska je izbacila Brazil, prvoplasiranu momčad na Fifinoj ljestvici, ako žele ostati prvi nakon poraza u četvrtfinalu, finalni ogled Francuske i Argentine mora otići do drame jedanaesteraca.

 

 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 5

DU
Deleted user
13:23 16.12.2022.

Vecernja hartija lose vam kotira repka na fifinoj ljestvici, a svjetski prvaci ste, nije mi to nikako jasno.😂 Ostvarili ste zavidan uspjeh i uspon i sad ste u drustvu prave nogometne elite nije to mala stvar za vas, a mi jadni u prvih 10 fifine ljestvice, neide nam pa gotovo. Cestitam vam na uspjehu da je bar nama ko i vama. 😆

Avatar Croatino
Croatino
12:55 16.12.2022.

Hrvatskoj je mjesto medju prvih 5, neovisno o nekim kalkulacijama. Sto se tice Srbije, najbolje je pitati Vucica, njegove prognoze su uvijek tocne, od velike Srbije do plasmana na svijetskom prvenstvu

XX
xx772299
19:13 16.12.2022.

Budimo realni, ali šajkačari opančarski i nemaju što tražiti među prvih 30-40 na FIFA ljestvici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije