BERBA U PARIZU

Hrvatska je u svjetskom vrhu! Evo kako stojimo s medaljama na OI, imat ćemo još prilika

Foto: PIXSELL
1/6
07.08.2024.
u 21:44

Hrvatska je trenutno na visokom 20. mjestu po osvojenim medaljama, a nakon Lenine bronce prestigli smo Belgiju koja je dotad zauzimala tu poziciju

Hrvatska ima šestu medalju s Olimpijskih igara u Parizu! Fantastičnom izvedbom u borbi za broncu, treće je mjesto u kategoriji do 49 kilograma u taekwondou zauzela Lena Stojković. Pobjedom nad turskom prijetnjom Merve Dincel, dodala je Stojković još jednu medalju u svoju bogatu kolekciju s 22 godine, a već ima dva svjetska i tri europska zlata.

Šesta je to dakle medalja za Hrvatsku, treća brončana na ovim Igrama. Dva zlata uzeli su Barbara Matić i braća Sinković, srebrna je bila Donna Vekić, a Lena Stojković priključila se Miranu Maričiću i Sandri Elkasević na popisu osvajača brončane medalje u Parizu.

Hrvatska je trenutno na visokom 20. mjestu po osvojenim medaljama, a nakon Lenine bronce prestigli smo Belgiju koja je dotad zauzimala tu poziciju. Jasno, valja reći da se taj poredak konstantno mijenja, a Hrvatska će do kraja OI imati još neke prilike za medalju.

1/5

Vaterpolisti će u petak igrati polufinale svog turnira, Sara Kolak će u subotu biti u finalu bacanja koplja, na teren će još dva naša predstavnika u taekwondou - Marko Golubić i Ivan Šapina, a u polufinalu kanua je Anamaria Govorčinović. Ne zaboravimo ni naše dvije predstavnice u maratonskoj utrci, Bojanu Bjeljac i Mateu Parlov Koštro.

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
11:21 08.08.2024.

Kad se uzme u obzir ulaganja u šport, odnos prema edukaciji, obrazovanju športaša, ulaganjima države i sustava mi smo apsolutni prvaci Svijeta! Entuzijazam športaša i njihovih roditelja od malih nogu ovisi gotovo isključivo o njima. A kad se postignu vrhunski rezultati onda se pojavljuju političari sa košaricom poklona i obećanja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije