Izbornik pod paljbom

Hrvatska ne smije Capellu sastavljati momčad!

Slaven Bilić
Reuters
05.10.2009.
u 22:17

Don Fabio ostao je dosljedan. Baš kao što je i najavljivao, Capello je za dvije engleskoj reprezentaciji potpuno nevažne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, protiv Ukrajine u subotu u Dnipropetrovsku i s Bjelorusijom u iduću srijedu na Wembleyju, izabrao najjači mogući sastav.

- Moramo respektirati naše protivnike, nećemo igrati prijateljske utakmice - objasnio je svoj izbor Capello.

Engleski mediji, pak, Fabiju zamjeraju zatvorenost momčadi. U koju se vrlo teško ulazi i koja, unatoč savršenom omjeru u kvalifikacijama, ima još nedostataka.

Daily Telegraph pita se zašto Ukrajina ili Hrvatska Capellu slažu momčad i zbog čega bi interes engleskog nogometa bio podređen spomenutim reprezentacijama i nekakvoj korektnosti u kojoj bi Engleska, kao, trebala sudjelovati. Capellu se svi klanjaju na rezultatima, no većina dodaje da engleski izbornik u rukavu nema plan B.

Zatvorenost momčadi
Plan koji bi nastupio zbog mogućih ozljeda ključnih igrača, za koje, barem od onih dečki koje don Fabio drži na klupi, nema pravih zamjena.

I zato se talijanskog stručnjaka poziva da u utakmicama protiv Ukrajine i Bjelorusije ima savršenu priliku provjeriti igrače koji bi za nešto manje od godinu dana na SP-u u Južnoafričkoj Republici bili dobre zamjene za Albionove velike zvijezde.

Braničima Ferdinadu i Terryju svi vjeruju, no za Upsona nisu baš sigurni da će moći zaustaviti brze napadače poput Španjolca Torresa. Rješenje vide u Chelseainu braniču na posudbi u Wolverhamptonu Michaelu Mancienneu.

Napad osrednji
Napad je, pak, posebna priča. Britanski mediji tek Jermainu Defoeu, uz nedodirljivog Waynea Rooneya, priznaju da zaslužuje reprezentaciju. Za sve ostale - Croucha, Heskeya, Agbonlahora, C. Colea te zbog ozljede izostavljene Owena i Benta - kažu da su tek prosječni igrači.

I da Capello mora potražiti nova rješenja. Sir Alex Ferguson ponudio je tinejdžera Dannyja Welbecka, dečka koji je prije dva tjedna u Liga-kupu uzeo loptu Michaelu Owenu i s ruba šesnaesterca pogotkom ispratio Wolverhampton. Ferguson vjeruje da će Rooney i Welbeck jednom biti najjači svjetski napadački dvojac.

Capello je ipak odabrao igru na sigurno i s provjerenim igračima. Nije želio eksperimentirati, iako neće imati puno prilika za testiranje "svježe krvi". Jer osim dvije kvalifikacijske utakmice, Englezi će prije Capellova konačnog odabira igrača za SP, igrati samo s Brazilom u studenome i još jednu prijateljsku utakmicu u ožujku.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
02:30 06.10.2009.

Englezi ne zaboravljaju ! Oni sad da igraju punom snagom? Sami smo krivi da sad drugi odlucuju o nasoj sudbini. Tu ne krivim nase igrace...krivica je u losoj taktici i nestrucnosti trenera...mozda velikoj naivnosti.

ĐE
đenpa
09:32 06.10.2009.

Nemojte sumnjati u nogometno poštenje Engleza. Ne vjerujte kladioničarskim koeficijentima, oni nisu nikakvo mjerilo. Englezi i prijateljske utakmice igraju punom snagom, kamoli jednu službenu utakmicu. Ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti (crveni karton Engleza), oni će Ukrajinu glatko dobiti. Mi više trebamo brinuti kako ćemo ovako desetkovani ozljedama bez većih trauma pobijediti Kazahstan i plasirati se u dodatne kvalifikacije.

LO
loza
22:47 05.10.2009.

gledao sam Portugal, Mađarska. Portugalci vodili jedan nula i srali cijelu utakmicu sa besciljnim dodavanjem. Utakmica ima je bila ključna za drugo mjesto. Nitko živ me ne može uvjeriti da će Englezi dati 50% od onog što su dali na Wembliju. Sad su osigurili svoje mjesto i ići će pogledati jel su stvarno Ukrjnske plavuše možda najbolje na svijestu (odma uz bok Njemčkim i Skandinavksim). Zapamtite moje riječi jer ih neću pisati dvaput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije