U Banskoj Bystrici

Hrvatska sa 76 predstavnika na ljetnom Europskom olimpijskom festivalu mladih

Athletes of the Team Ukraine march at the opening ceremonies of the Winter European Youth Olympic Festival (EYOF) in Vuokatti
LEHTIKUVA/REUTERS
20.07.2022.
u 12:20

Stručna služba HOO-a odlučila je da će stjegonoše na svečanosti otvaranja EYOF-a biti atletičarka Jana Koščak i rukometaš Petar Šprem

Na ljetnom Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji će od 24. do 30. srpnja biti održan u slovačkoj Banskoj Bystrici, Hrvatska će sudjelovati sa 76 sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina, koji će nastupati u osam sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet). 

Nakon zaprimljenih nominacija nacionalnih sportskih saveza čiji sportaši i sportašice sudjeluju na EYOF-u Banska Bystrica 2022., stručna služba HOO-a odlučila je da će stjegonoše na svečanosti otvaranja EYOF-a biti atletičarka Jana Koščak i rukometaš Petar Šprem, priopćili su iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Sedmobojka Jana Koščak je osvajačica zlatne medalje na nedavno održanom mlađejuniorskom Europskom prvenstvu (U18) u Jeruzalemu, gdje je postavila novi državni rekord te peti rezultat svih vremena u svijetu u tom uzrastu. Tim je rezultatom ispunila normu za sudjelovanje na Svjetskom atletskom prvenstvu U20, koje će biti održano početkom kolovoza u kolumbijskom Caliju.

Rukometaš Petar Šprem višestruki je prvak države s momčadi PPD Zagreb i osvajač brojnih međunarodnih turnira. Dobitnik je i priznanja za najbolje desno krilo te najboljeg strijelca na spomenutim turnirima (2019., 2021. i 2022.).

U kolektivnim sportovima hrvatske su uzdanice muška košarkaška te muška i ženska rukometna reprezentacija.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo u Banskoj Bystrici ukupno će brojati 108 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije