poznate su sankcije

Hrvatski klub iz Australije dobio je žestoku kaznu zbog skandiranja, prijeti im izbacivanje?

Facebook / Sydney United
04.11.2022.
u 12:58

Klub hrvatskih iseljenika je postao je prvi drugoligaš u povijesti koji je dogurao do završnice kupa u Australiji.

Sydney United saznao je svoju kaznu zbog nacističkih povika navijača na finalu MacArthur kupa, kažnjeni su s 15 tisuća dolara, ali to nije sve. 

Hrvatskom klubu iz Australije prijeti izbacivanje iz kupa na tri godine ako ne ispuni uvjete koje im je postavio australski nogometni savez a oduzet će im se i bodovi.

Ti uvjeti podrazumijevaju organizaciju antirasističkih radionica za zaposlenike, volonterski rad u židovskim zajednicama, ali i propisivanje inicijative unutar kluba kojom se daju upute za navijače koji žele navijati za klub na utakmici. 

 

 

Brojni navijači ovog drugoligaša su za vrijeme finala kupa izvikivali 'Za dom spremni' uz podignute desnice, a savez je takvo ponašanje ocijenio 'izrazito uvredljivim'. 

Novac koji će uplatiti Sydney United bit će iskorišten za edukacije, radionice i materijale koji se bave suzbijanjem diskriminacije u australskom društvu.

>> Potukli se Boysi i Torcida

Ključne riječi

Komentara 31

TH
Thufir
13:58 04.11.2022.

Ipak, daleko najveća fašistička i huliganska gamad u Australiji je policija, posebno ona države Viktorije.

Avatar Idler
Idler
13:48 04.11.2022.

Piše:"fascist songs and Nazi salutes"...pa ovi su bedastiji od naših nazovi-levih-antifa potomaka boljševičkih revolucionara 🤦‍♂️

Avatar MK3
MK3
16:12 04.11.2022.

Za Dom Spremni - Buenos Aires - 12. Svibnja 1931 - Hrvatski Domobran Južna Amerika... "Za Dom Spremni" je semantika hrvatskog romantizma još od Huga Badalića a možda ukrijenjena još i od Theodora Körnera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije