ZRAČNA PUŠKA

Hrvatski strijelci se bore za medalju: 'Nerazdvojni smo. Ne možemo u finale jedan bez drugoga'

Tokio: Petar Gorša osvojio peto mjesto u disciplini trostav
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.07.2024.
u 19:44

"Ovo je velik uspjeh. Bile su to teške kvalifikacije, jedne od najtežih ikad. Srećom izdržali smo, pobijedili olimpijski pritisak. U finalu je sve moguće", kazao je Miran Maričić

Ja i Miran Maričić smo očito nerazdvojni, ne možemo u finale jedan bez drugoga, kazao je hrvatski strijelac Petar Gorša. Hrvatski strijelci Miran Maričić i Petar Gorša su se plasirali u finale zračne puške na 10 m u nedjelju na Olimpijskim igrama u Parizu. Na streljani u Chateaurouxu, gradu  250 kilometara od Pariza, hrvatski strijelci su ponovili uspjeh iz Tokija, kada su također bili u finalu, ali tada malokalibarske puške.

Maričić je plasman u finale ostvario kao četvrti u kvalifikacijama s ukupno 631,3 kruga (105.4, 105.7,  106.1, 106.6, 104.8, 102.7), dok je  Gorša kvalifikacije završio kao osmi sa 629.8 krugova (106.2,  104.9,  104.7, 104.4, 105.4, 104.2).

Tokio: Petar Gorša osvojio peto mjesto u disciplini trostav
1/27

"Nerazdvojni smo, očito ne možemo jedan bez drugoga. Još 2017. godine smo obojica bili u finalu Svjetskog prvenstva, gdje smo obojica dosegnuli olimpijske kvote u Tokiju. U Tokiju smo obojica ušli u finale malokalibarske puške, a sada smo u Parizu u finalu zračne puške. Ja sam imao jedan loš hitac u zadnjoj seriji koji me umalo koštao finala. Uspio sam ostati miran, pogoditi u zadnjih pet-šest hitaca čvrste centre i ugurao se među finaliste. Mogu reći da mi se to i sviđa jer sam sad u poziciji autsajdera u finalu. A to me jako motivira", kazao je Gorša.

"Ovo je velik uspjeh. Bile su to teške kvalifikacije, jedne od najtežih ikad. Srećom izdržali smo, pobijedili olimpijski pritisak. U finalu je sve moguće", kazao je Maričić. Najbolji je u kvalifikacijama bio Kinez Lihao Sheng s ukupno 631.7 krugova. Finale zračne puške na 10 m je na rasporedu sutra s početkom  u 12 sati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije