KRALJICA DISKA

Hrvatsku junakinju otac je napustio dok je imala pet godina, a 2008. gledala je smrti ravno u oči

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-ATHLETICS-DISCUS THROW-WOMEN
Foto: Li Ming/XINHUA
1/5
06.08.2024.
u 08:08

Nakon dva srebra 2007., na mlađem juniorskom SP-u u Ostravi i europskom juniorskom u Hengelou dogodila se tragedija uoči Božića 2008.

Da sam danas pobijedila možda bi se oprostila od atletike, kazala je sinoć Sandra Elkasević nakon olimpijske bronce u disku. Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67.51 metara. Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman obranila naslov osvojen prije tri godine sa 69.50 metara.Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-ATHLETICS-DISCUS THROW-WOMEN
1/61

Što se tiče životne priče naše Sandre, otac ju je napustio dok je imala pet godina, pa u ranoj fazi djetinjstva spominje jedino svoju majku Vesnu.

– Tata Damir napustio nas je kad sam imala pet godina. Prekinuo je s nama svaki kontakt bez obzira na to što smo živjeli u istom naselju. Nakon razvoda mama je upoznala mog očuha Dragana Nikolića, mehaničara u Zagrebačkim cestama. S njima, bakom Ružom i pet godina starijim bratom Markom, diplomiranim inženjerom strojarstva, odrastala sam u kući u Trnovčici – rekla je jednom prilikom u razgovoru za Večernji list. 

VEZANI ČLANCI:

Nakon dva srebra 2007., na mlađem juniorskom SP-u u Ostravi i europskom juniorskom u Hengelou dogodila se tragedija uoči Božića 2008.

– Prvi problemi pojavili su se 19. prosinca. Pamtim taj datum jer sam bila prezenterica na dodjeli nagrada najboljim sportašima u izboru Sportskih novosti. Bilo mi je jako mučno to jutro, otišla sam u bolnicu, a oni su mi dali neke tablete i poslali me kući. Nakon tableta osjećala sam se bolje i otišla sam na taj izbor. Sedam dana sam trenirala, a bolovi u trbuhu bili su sve jači. Ivančić k’o Ivančić, samo je ponavljao: "Nije ti ništa, treniraj!” Na Božić 2008. temperatura mi je skočila na 42 stupnja, u krvi 18.000 leukocita... dr. Lacković tada je rekao: “Ostaješ u bolnici.” Operirana sam, ali bolovi nisu prestajali, dok nakon šest-sedam dana nisam pukla od muke, doslovno sam pozelenjela. Stalno sam povraćala, sve se upalilo. Hitno sam operirana drugi put. Samo je Ivan Ivančić znao istinu dok sve nije završilo. A istina je bila da sam dobila sepsu, da sam doslovno visjela o koncu. Liječnikove riječi na ispraćaju bile su: “Bila si blizu smrti, takve stvari 90 posto pacijenata ne preživi.” Oporavak je trajao četiri mjeseca – otkrila je svojedobno Elkasević. 

Komentara 6

Avatar Ričard
Ričard
16:04 06.08.2024.

Disco Quenn

MA
majeltomoguce
10:59 06.08.2024.

Sandri kapa do poda, ali puna je sebe i to me odbija. Tamo paradira sa krunom, a brončana je i sama sebe proglašava najboljom - jer je sa tom broncom kao najbolja u povijesti, a činjenica je da već godinu ili dvije nije nikoga pobjedila i da je Amerikanka danas za nju dimenzija više - a i mlađa je 5 godina!

KR
kremenko
11:39 06.08.2024.

Dobra je dok ne progovori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije