Igor Pamić:

Moja pozicija nije bila upitna, ali svlačionica mi je prazna...

07.12.2012., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 19. kolo, NK Zagreb - NK Istra 1961. Igor Pamic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
09.06.2015.
u 19:15

Za tri milijuna eura Amerikanac Glover kupio je Istru od Rusa Ščeglova

Iako se svašta nagađalo, iako je u nekim medijima već bio proglašen "bivšim", Igor Pamić ostaje trener Istre 1961! Nakon sastanka s novom upravom, Pamić je dobio potvrdu da će i dalje voditi Puljane.

Aneks Pamićevu ugovoru

Podsjetimo, prošloga je tjedna Rus Mihail Ščeglov prodao kontrolni paket dionica američkom odvjetniku Michaelu Gloveru, iza kojeg stoje investitori. Amerikanac je, prema dostupnim informacijama, isplatio Rusu tri milijuna eura. A Pamić je nakon sastanka s klupskim čelnicima rekao:

– Doista se svašta pisalo, a jedina je istina da ni u jednom trenutku moja pozicija nije bila upitna! Dakle, moj je ugovor do 2019. godine važeći, dodat ćemo mu i neki aneks, kojim ćemo regulirati neke druge stvari.

Koje druge stvari?

– Nek' to ostane naša poslovna tajna...

Jeste li zadovoljni dogovorom s novim vlasnikom?

– Da nisam zadovoljan, ne bih ostao u klubu!

Dosad ste bili i trener i sportski direktor, nešto kao menadžer engleskog tipa, a posljednjih se dana najavljuje dolazak sportskog direktora Roberta Rubčića. Dolazi li Rubčić?

– Ne znam, pričekajmo nekoliko dana. Trebao bi doći, ali nemojmo ništa nagađati dok ne bude službeno...

Uz pretpostavku da Rubčić dolazi, koliko ćete sad sudjelovati u kreiranju klupske sportske politike, u dovođenju i prodaji igrača?

– Vjerujem da će moj utjecaj i moje želje, kad je riječ o prvoj momčadi, i dalje biti najveći! Naravno, sve u skladu s mogućnostima i dogovoru s vlasnicima. Recimo, želio bih da mi Messi dođe ovoga ljeta, ali malo je preskup, a i vezan je ugovorom, ha-ha – našalio se Pamić, koji će prozivku igrača napraviti u četvrtak. Ali, kojih igrača?

Ostali bez momčadi

– Odlično pitanje! Lani smo u ovo vrijeme imali pola momčadi, a sad uopće nemamo momčad! Moramo odmah reagirati, u roku od tjedan dana moram imati kostur sastava s kojim ću krenuti u sezonu. Pa ćemo se u hodu pojačavati...

Kakve će biti ambicije Istre u novoj sezoni?

– "Papirnata" je želja borba za četvrto mjesto! Ali vidjet ćemo kako će nam izgledati momčad, tko će sve doći u našu svlačionicu. Stvaranje momčadi nije tako jednostavno, vjerujem da ćemo dovesti dobre igrače, prava pojačanja, ali od njih onda treba napraviti momčad. Za što treba vremena... Ne možemo, naime, u mjesec-dva ispraviti sve ono što je bilo loše zadnje 24 godine.

Jeste li optimist uoči početka nove sezone?

– Naravno! Da nisam, otišao bih iz nogometa. I u najkritičnijim trenucima za ovaj klub vjerovao sam da ćemo se izvući. I izvukli smo se! Pa kako onda sad ne bih veselo gledao prema budućnosti, kad su se stvari pomaknule s mrtve točke...

>>Igor Pamić ostaje na klupi Istre, a produljen je ugovor i s Nevenom Šprajcerom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije