VEČERNJI U NJEMAČKOJ

Invazija Dinamovih navijača na München, javio nam se i Nijemac: 'Nećemo vas razbiti'

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a, navijači
Matija Habljak/PIXSELL
17.09.2024.
u 16:55

- Bio sam oduševljen kad me tata obavijestio da je dobio karte. Dugo sam se pripremao za ovo i iščekivao utakmicu, ovo mi je prva utakmica koju pratim u Ligi prvaka. München je jako lijep grad, baš mi se sviđa tu - rekao je dragi i entuzijastični Luka

U centru Münchena smo na dan utakmice Lige prvaka između Bayerna i Dinama naišli na brojne navijače Dinama, one žustrije i one mirnije, a najzanimljiviji razgovor imali smo s gospodinom Josipom iz Požege.

- Krenuli smo dan prije utakmice, a put je trajao 11 sati, bila je baš velika gužva po cesti. Kod Salzburga su svuda bili radovi, po par kilometara. Stiglo nas je devet, tu smo nas četvero kumova, prijatelja i pet sinova. Obećali smo sinove voditi na utakmicu. Nije nam bilo teško doći do karata, ali kupili smo ih za domaći sektor, među navijačima Bayerna.

Je li bilo teško doći do karata?

- Ma nije teško kad je svaki drugi čovjek ovdje naš.

Koliko ste dugo tu?

- Spavali smo sinoć u hotelu i spavamo večeras. Djeca nas nagovore pa trošimo, ali preživi se nekako - kroz smijeh je rekao otac Josip.

Potom smo popričali s njegovim 14-godišnjim sinom Lukom, koji je strastveni navijačem Dinama unatoč svojim poteškoćama. Naime, Luka je slijep.

- Bio sam oduševljen kad me tata obavijestio da je dobio karte. Dugo sam se pripremao za ovo i iščekivao utakmicu, ovo mi je prva utakmica koju pratim u Ligi prvaka. München je jako lijep grad, baš mi se sviđa tu - zaključio je dragi i entuzijastični Luka.

A na kultnom Marianneplatzu brojčano prevladavala družina Dinamovih navijača, no uspjeli smo sresti i nekolicinu Bayernovih navijača koji su se, uglavnom u manjim grupicama, prošetali centrom Münchena. Jedan od onih s kojim smo popričali je bio 24-godišnji Nijemac Simon.

- Budući da sam navijač Bayerna, očekujem pobjedu svojeg kluba, ali ne mislim da će biti toliko lako koliko svi pričaju. Ne mislim da ćemo razbiti Dinamo. 

Jedan Hrvat je trenutno član Bayerna, Josip Stanišić koji je trenutno ozlijeđen. Što mislite o njemu?

- Kad je prvo rekao da će ostati u Leverkusenu i neće se vratiti u Bayern bio sam uznemiren, ali na kraju se vratio i jako mi je drago zbog toga. Strašno mi se sviđa kao igrač i mislim da ima veliku budućnost u Bayernu, volio bih da ostane duže vrijeme.

A što mislite o bivšem treneru Bayerna, Niki Kovaču?

- Bio sam jako uzbuđen kad je stigao tu, ali nažalost nije baš funkcioniralo na kraju i klub ga je pustio. Meni nije smetao, sviđalo mi se kako radi.

Koliko Vam je, kao navijaču Bayerna, bila teška prošla sezona u kojoj je naslov otišao Leverkusenu nakon duge dominacije Bayerna?

- Jako teška. Vrlo je teško zaboraviti prošlu sezonu i sve te neuspjehe, a mislim da nam je svima najviše žao Harryja Kanea koji je vrhunski igrač, a i dalje je bez pravih trofeja. Ove sezone moramo osvojiti naslov za njega - zaključio je Simon.

FOTO: Tko je samozatajna supruga DInamovog trenera? Radi u zdravstvu i velika mu je podrška

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a, navijači
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Panda13
Panda13
17:18 17.09.2024.

Al bu danas Diname dobio par komada, 3 ziher ,možda i više , a ekipa u nekoj euforiji kao Dinamo bu pobedil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije