RIJEČ STRUČNJAKA

Ivanković poslao jasnu kritiku Kopiću: Dinamo je bio kaotičan, bez ideje u igri

storyeditor/2022-04-20/PXL_200422_93080380.jpg
21.04.2022.
u 07:00

"Po mojoj filozofiji u Statutu Dinama i Hajduka mora pisati da se klub mora boriti za trofeje, da mora igrati napadački nogomet i da trener mora preuzeti rizik, a oba trenera odustali su od tog rizika"

Derbi Hajduka i Dinama nije ponudio spektakularan nogomet, no u Splitu za tim neće žaliti, Hajduku je pobjeda ostavila nadu da na kraju može do naslova prvaka. Dinamo je i dalje prvi, i dalje ima sve u svojim rukama, no sad je daleko od komforne zone, a raspored mu nije nimalo lagan.

- Razočaran sam kvalitetom derbija, ali sam oduševljen atmosferom, s tom ljubavi navijača, zadovoljan sam trudom i željom od strane obje momčadi, ali ne i kvalitetom - kazao nam je aktualni izbornik Omana Branko Ivanković koji je na kratkom odmoru u Hrvatskoj.

>> Euforija nakon što je Hajduk poveo protiv Dinama:

Previše duela, malo igre

- Premalo je bilo igre, tečnosti, a previše neforsiranih grešaka, premalo preciznosti, uz previše tehničkih, elementarnih pogrešaka. Utakmica je ponudila previše duela, baš zato što nije bilo dobrog protoka lopte. Hajduk je uspio u drugom poluvremenu napraviti dvije, tri smislene akcije, takva je bila i kod pogotka, Kalinić je doista lijepo zabio. No, u cijeloj je utakmici bilo previše dugih lopti na postavljene obrane - pojasnio je Ivanković.

U prvom dijelu Dinamo je dobro reagirao na te duge lopte, dobivao je dvoboje u skoku.

- Da, plavi su dobivali te druge lopte. što je često važno, i zato je ostavljao bolji dojam jer je lakše dolazio u posjed, no u drugom je dijelu Hajduk uspio malo dobiti na protoku lopte.

Oba trenera dosta su promijenila način igre, Kopić se s Dinamom vratio na nekadašnju igru s četvoricom u zadnjoj liniji.

- Mijenjali su sustave igre, govorim s pozicije svoje filozofije igre, Dinamo je tako promijenio i sustav igre, neke je igrače ostavio vani. Theophile je igrao lijevog beka, što mu nije prirodna pozicija. Po mojoj filozofiji u Statutu Dinama i Hajduka mora pisati da se klub mora boriti za trofeje, da mora igrati napadački nogomet i da trener mora preuzeti rizik, a oba trenera odustali su od tog rizika. Kažem, to je moj način razmišljanja u nogometu, pa i kao izbornik Omana, kad sam igrao protiv jačih od sebe, nisam odustajao od rizika. A jučer nismo vidjeli posebnu kvalitetu, nije bilo igre između linija, a bilo je dosta smušenosti u defenzivi - priča nam Ivanković i dodaje:

Dinamo ima prednost

- Meni je Dinamo izgledao kaotično, bez jasne ideje u igri.

Sad je borba za naslov prvaka još neizvjesnija, kako ju vidi Branko Ivanković?

- Zakuhalo se, Hajduk je sad na četiri boda od Dinama i to se u pet kola može dostići. Doduše, Splićani još moraju čekati nekakav kiks Dinama i Osijeka i nije nemoguće da se to i dogodi. Dinamo ipak još uvijek ima prednost zbog toga što je naviknut na život pod pritiskom. Uz to ima i najdužu klupu. Pa plavi su jučer na klupi krenuli s igračima kao što su Ivanušec, Andrić, Tolić, Bočkaj..., i to može biti jako važno u raspletu i borbi za naslov - zaključio je Branko Ivanković.

>> Atmosfera prije derbija:

Ključne riječi

Komentara 21

BU
bum5bar
08:56 21.04.2022.

Dinamo kukavički odigrao Kopić išao na nulu i naravno izgubio

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:13 21.04.2022.

Dinamo ima najkvalitetnije igrače u HNL-u, ali trener Kopić nam je definitivno najslabija karika. Hajdukovi igrači su, moram to priznati, jučer djelovali homogenije i više su se borili, zato im čestitam na pobjedi. No, pobjeda im je pirova, jer ćemo mi na kraju opet biti prvaci.

TT
tik tak
08:05 21.04.2022.

Kopić je najvredniji član hajduka....Treba pitati Dambrauskasa je li on član hajduka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije