NAJVEĆI LUZER DERBIJA

Dinamo mora odmah smijeniti Kopića! U 30 godina prvi je ovo uspio...

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
20.04.2022.
u 21:52

Treneri plavih stradavali su i nakon mnogo manjih kikseva...

Dok je glavna zvijezda i čovjek odluke u derbiju bio Nikola Kalinić, najveći gubitnik utakmice na Poljudu bez dvojbe je Željko Kopić. Trener Dinama večeras se upisao u povijest, postao je prvi trener plavih u povijesti HNL-a pod čijim vođenjem Dinamo u tri utakmice u nizu protiv Hajduka nije postigao pogodak. U 30 godina HNL-a on je postao jedini kojem je to uspjelo. I to će mu uvijek ostati zapisano u biografiji. A u toj biografiji možda će pisati i da mu je današnja utakmica protiv Hajduka bila posljednja na klupi plavih.

Jer, teško da će vodstvo kluba Kopiću oprostiti novi kiks. Još da igra Dinama nečemu sliči, možda i bi, ali ovako, dok je Dinamo potpuno nemoćan i sterilan u igri protiv najvećeg rivala već treću utakmicu u nizu, jako teško da će preživjeti na klupi. Treneri plavih stradavali su i nakon mnogo manjih kikseva...

Navijači plavih već se opraštaju od njega, tj. traže smjenu na službenim društvenim stranicama Dinama.

I s pravom, zato što ovakva igra ne priliči prvaku i najtrofejnijem klubu. Dinamo nije Slaven Belupo, Lučko, ili Cibalia, gdje je Kopić ovakvom defenzivnom igrom imao rezultata, Dinamo je najtrofejniji klub koji uvijek mora igrati napadački, atraktivno i pritom pobjeđivati. Kopićev Dinamo nema ništa od toga, i zato je rastanak jedino logično rješenje. S Kopićem na klupi, Dinamo neće do naslova.

A na klupu bi trebao pak Bruno Petković, kojem je Kopić opet dao šansu, po "stoti" put mu je vjerovao i čekao da će konačno eksplodirati... No, nije ga dočekao.

I da, Kopić je kao trener, ali ujedno i sportski direktor, doveo Petra Bočkaja zimus za velike novce u Maksimir, a onda je u ključnoj utakmici na poziciju lijevog bočnog, umjesto Bočkaja, stavio stopera Theophilea.

Željko Kopić je, otkad je preuzeo klupu Dinama, igrao i jedan derbi protiv Osijeka. Naravno, Dinamo ni tada nije zabio, već je izgubio 0:1. Misli li i dalje itko da je on trener za šampionski Dinamo?

Doduše, jedino je bitno što misli Uprava Dinama. A vjerojatno će se nešto pitati i čovjeka 400 km južnije, u Međugorju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Erupcija oduševljenja nakon gola Nikole Kalinića

Ključne riječi

Komentara 38

BI
billynik
22:58 20.04.2022.

Ajde da se i ja jednom složim s Ledinskim, bar s ovim vezano za Kopića koju nikada i nije trebao postati trener Dinama. Ponekad mi se čini da uprava Dinama čini sve da Dinamo ne osvoji prvenstvo, prvo Krznar pa onda još gori Kopić.

PR
prajdali100
22:39 20.04.2022.

Nije Kopić kriv,zalutao je ! Dok je bio Bjelica i oko sebe imao posloženu mašineriju,počevši od pomoćnih trenera,fizioterapeuta,stručnjaka za ishranu,posebne kondicione prpreme,sve je išlo kao podmazano.Ali,netko se potrudio da sve to razhebe !

DE
Dezider
22:16 20.04.2022.

Nema trenera u HNL-u čija momčad nije u tri utakmice uspjela Hajduku zabiti gol. Kopič- jedinstveni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije