INSPIRIRANI POTEZ

VIDEO Pogledajte trenutak odluke: Kalinić je majstorski namjestio ljevicu i slomio Dinamo

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
20.04.2022.
u 22:20

Do kraja utakmice Dinamo nije bio blizu izjednačenja, ali zato je Hajduk mogao zabiti još pogodak ili dva pa slaviti uvjerljivije. Iako, dovoljno je bilo i ovo, s tri boda sve je još otvoreno, baš kao što su se u Splitu i nadali.

Hajduk je pogotkom Nikole Kalinića u 63. minuti došao do velike pobjede protiv Dinama, pobjede koja ga drži u utrci za naslov prvaka. Ostalo je još pet kola do kraja, a u posljednjem igrat će ponovno s najljućim rivalom i to bi mogao biti još jedan epski dvoboj.

Kroz cijelo drugo poluvrijeme zaostalog derbija iz devetog kola Splićani su pokazivali više, pritiskali i tražili prostor za gol. Dinamo se odlično branio, no kad si konstantno na udaru, nešto se može odbiti na neplaniran način.

20.04.2022., Stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kao u toj 63. minuti, kad se lopta odbila do Nikole Kalinića, koji je stajao na desnoj strani Dinamova kaznenog prostora i imao dovoljno prostora i vremena namjestiti se na lijevu nogu i neobranjivo pogoditi u desni kut gola Dominika Livakovića.

Do kraja utakmice Dinamo nije bio blizu izjednačenja, ali zato je Hajduk mogao zabiti još pogodak ili dva pa slaviti uvjerljivije. Iako, dovoljno je bilo i ovo, s tri boda sve je još otvoreno, baš kao što su se u Splitu i nadali.

A taj pogodak vrijedan možda i titule, pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 9

RA
radolizem
22:27 20.04.2022.

Kale je pogodio!!! Dinamo ima 4 boda više i utakmicu doma. Ako dinamo ne smijeni Kopića, na kraju će Osijek uzeti prvenstvo.

Avatar Svrab
Svrab
00:22 21.04.2022.

Da Dinamo nema Mamića ne bi bio prvak tolike godine

RE
RedTree
02:25 21.04.2022.

Krovinovićeva trenutna forma na nivou poziva za reprezentaciju. A čujem da nam fali pravi centarfor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije