BORNA SOSA

Izvrsne vijesti za Dalića! Vatreni ostvario važan transfer. Ovo je prilika da se nametne

Berlin: Zagrijavanje nogometaša Španjolske i Hrvatske uoči početka utakmice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
17.08.2024.
u 12:24

Sosa je u Ajaxu upisao 27 nastupa i pet asistencija, a drugi dio sezone uglavnom je provodio na klupi. Utopio se u sivilu nizozemskog kluba i nije

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa novi je igrač Torina. Talijanski prvoligaš najavio je njegov dolazak najavio navijačima putem drugog vatrenog koji će s njime dijeliti svlačionicu, Nikole Vlašića, a uskoro su i objavili službenu potvrdu. Prije nekoliko dana ovaj je posao najavio talijanski transfer insajder, Fabrizio Romano.

Pisao je kako su nizozemski Ajax i Torino dogovorili posudbu 26-godišnjeg lijevog beka. Talijanski bi klub trebao imati pravo otkupiti njegov ugovor po cijeni od sedam milijuna eura. Torino nije spominjao cijenu, ali potvrdili su da se Sosa pridružuje momčadi. Prošlu sezonu Torino je završio na devetom mjestu ljestvice Serie A. Tada ih je s klupe vodio Ivan Jurić, ali u međuvremenu je napustio klub.

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Berlin: Zagrijavanje nogometaša Španjolske i Hrvatske uoči početka utakmice
1/12

Prošle je godine Sosa uz odštetu od osam milijuna eura ostvario transfer iz Stuttgarta u Ajax. Međutim, nizozemski velikan je imao katastrofalnu sezonu, a vatreni se uklopio u sivilo. Ispali su iz svih europskih natjecanja, a u nacionalnom prvenstvu uspjeli su završiti na petom mjestu uz golemih 35 bodova zaostatka za prvakom PSV-om. 

Sosa je u Ajaxu upisao 27 nastupa i pet asistencija, a drugi dio sezone uglavnom je provodio na klupi. Sosa je potekao iz Dinamove nogometne škole. Igrao je za prvu momčad, a Stuttgart ga je za šest milijuna eura kupio 2018. godine. U njemačkom je klubu igrao pet godina uz 115 nastupa, 35 asistencija i pet pogodaka. Za hrvatsku reprezentaciju je upisao 21 nastup uz jedan pogodak i dvije asistencije.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Komentara 1

Avatar Castro
Castro
14:14 17.08.2024.

Ne treba se kod Dalića nitko od njih “ nametnuti “…. svu oni su nas zadužili i moraju igrati a mi šutjeti ako nešto nije dobro. Inače si komunjara i mrzitelj svega hrvatskog. Sosi želim puno uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije