Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO PUŠTEN IZ ZATVORA

Javili se BBB-i: Svi troškovi za braću u Grčkoj plaćeni su donacijama obitelji i navijača

Atena: Posljednja grupa navijača Dinama pod pratnjom policije stigla na sud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
10.12.2023.
u 11:01

"Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima i ovim putem zahvaljujemo."

Dvadesetak Dinamovih navijača, Bad Blue Boysa, puštena je iz zatvora u Grčkoj. Tamo su proveli četiri mjeseca zbog sudjelovanja u neredima u kojima je poginuo grčki navijač. 

Pojavila se informacija da su iz našeg veleposlanstva dobili uputu Vlade da uplate jamčevinu za 30-ak hrvatskih državljana kojima je ukinut istražni zatvor te da im osiguraju aviokarte.

Međutim, javili su se BBB-i i poručili da to nije istina te da je novac skupljen donacijama.

"Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima i ovim putem zahvaljujemo. Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun ali ovaj put na to nas tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči", objavili su BBB-i.

Inače, novčana jamčevina je 1000 eura po optuženiku. A premijer Andrej Plenković o ovoj je temi rekao:

- Grčka država je napravila napor i izvanredan korak da se njih pusti. U tim okolnostima i naše veleposlanstvo radi non-stop, radi jučer, radi danas, ima otvorena vrata za hrvatske državljane. Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili da im se izda putni list, neki sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku, nitko od njih za sada još nije tražio novac za jamčevinu.

Ključne riječi

Komentara 11

BL
blekpanther
14:42 10.12.2023.

Jesu li u Petrinju išli baš ovi iz Grčke ili su to bili neki drugi BBB-oysi?

Avatar Noldor
Noldor
13:09 10.12.2023.

Di ste klošari, papučari, luzeri. Jel se tipka? Nema razloga. Sve su platili navijači i mi ostali kojima je stalo da se nepravedno utamničeni Hrvati vrate u domovinu. A vi ljigavite.

TG
Tgar
15:01 10.12.2023.

Jako dugo u medijskim prostorima nisam pročitao ili vidjelo iskreniji članak, a to je demant udruge i slobodno neka svima smeta, i hvala udruzi i svakako donatori a na velikoj pomoći, HVALA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije