STRELOVIT USPON

Jedan je Hrvat 'eksplodirao' na tržištu: Nevjerojatna promjena dogodila se doslovce - preko noći

Osijek: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Opus Areni
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 17:00

Josip Stanišić, igrač koji je ovu sezonu proveo u Leverkusenu na posudbi iz minhenskog Bayerna sada ima za čak 10 milijuna eura veću vrijednost nego ranije

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za nastup na Euru u Njemačkoj koji za našu reprezentaciju kreće ogledom protiv Španjolske, 15. lipnja u Berlinu. Upravo je jedan njemački klub, a radi se o novom prvaku i osvajaču tamošnjeg Kupa, Bayer iz Leverkusena, doživio najveći skok kad su pojedinačne cijene igrača u pitanju. Najrelevantnija platforma za izračun cijene nogometaša, njemački Transfermarkt, objavila je nove vrijednosti igrača, a jedan je Hrvat doživio veliki skok.

Josip Stanišić, igrač koji je ovu sezonu proveo u Leverkusenu na posudbi iz minhenskog Bayerna sada ima za čak 10 milijuna eura veću vrijednost nego ranije. Stanišićeva procijenjena tržišna vrijednost sada iznosi čak 28 milijuna eura. Inače, novi najskuplji igrač u čitavoj njemačkoj Bundesligi je Florian Wirtz, sjajni krilni napadač Bayera koji sada vrijedi 130 milijuna eura.

VIDEO: Nastavak velikog slavlja u Zagrebu: Dinamo izložio sve trofeje osvojene ove sezone

Wirtz je velika želja madridskog Reala, a u zadnje vrijeme sve se glasnije spominje mogućnost da tamo ode nakon sljedeće sezone, dakle u ljeto 2025. godine. Želja je mladog Wirtza odigrati još jednu sezonu, ovu u kojoj će Bayer igrati u Ligi prvaka, u svom klubu, a onda otići u Real. Drugi po vrijednosti u Bundesligi je Jamal Musiala iz Bayerna (120 milijuna), a Harry Kane drži treće mjesto, on je sada procijenjen na 100 milijuna eura.

Inače, Stanišić i dalje, sve do 30. lipnja 2026. ima valjani ugovor s Bayernom, u kojeg će se iz Leverkusena vratiti 30. lipnja, kada mu istekne ugovor o posudbi. Želja i Leverkusena i našeg reprezentativca je da ostane ondje, no vidjet ćemo kako će se stvari rasplesti po tom pitanju.

Komentara 1

Avatar GF1
GF1
20:39 30.05.2024.

Umjesto jedan igrač napišete Stanišić i više nije jedan igrač nego ima svoje ime. Simple

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije