Odjeci na Jovanovića

Joško Vlašić: Pa nije Blanka pala s neba! Da nije ASK, ne bi bilo ni nje

'Croatia\'s Blanka Vlasic celebrates the Women\'s high jump clearing 1.99 mtrs during the Aviva Birmingham Grand Prix at the Alexander Stadium, Birmingham. Photo: Press Association/Pixsell'
'David JonesPress Association/Pix'
15.04.2012.
u 09:50

- Inicijativa je dobra, jedino nisam za to da deseti nogometni klub dobije više od vrhunskog kluba u rukometu, košarci... – rekao je Zoran Gobac

I dok je ideja ministra Jovanovića o raspodjeli novca od tzv. poreza kladionicama naišla na oduševljenje u nogometnim krugovima, kao i kod ostalih koji bi se okoristili, naši olimpijci iz pojedinačnih sportova, koji bi ostali bez ičega, razočarani su. Podsjetimo, kako je ekskluzivno donio Večernjak, od 111 milijuna kuna deset bi nogometnih prvoligaša dobilo po pet milijuna, deset drugoligaša po milijun te četiri muška i dva ženska košarkaška kluba, tri muška i dva ženska rukometna, tri vaterpolska i po jedan muški i ženski odbojkaški po tri milijuna kuna.

– Podržavam sve što je dosad za sportaše napravio ministar Jovanović pa tako i ovu novu inicijativu. Svaki dodatni novac dobro dođe u ovim teškim vremenima. E sad, možda bi trebalo malo razmisliti o kriterijima. Nisam za to da deseti nogometni klub dobije pet puta više od vrhunskog hrvatskog kluba u rukometu, košarci, vaterpolu ili odbojci. Nogomet je najpopularniji, ali jedan Zadar ili Osijek ne mogu napraviti europske rezultate kao što mogu rukometaši CO Zagreba, vaterpolisti Mladosti, Juga, Primorja, ili košarkaši Cedevite – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a.

Joško Vlašić nada se da prijedlog neće proći...

– Nije u redu da klubovi iz kojeg potiču vrhunski pojedinci nisu dio tog kolača. Pa nije Blanka pala s neba, ona je članica ASK-a, i da nije bilo toga kluba, ne bi bilo ni Blanke! – rekao je.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
12:07 15.04.2012.

Vrlo zanimljiva tema jer s jedne strane je točno ovo za europske rezultate. S druge strane samo jedan Zadar ili jedan Osijek imaju više klinaca u pogonu nego svi pobrojeni \"europski\" klubovi zajedno. Nit taj detalj se ne smije zaboraviti !!!

DU
dubrovnik2011
14:27 15.04.2012.

ovaj jovanovic kako progovori napravi problem

AS
assssssstttii
13:10 15.04.2012.

Tu se mora (pošteno bi bilo) gledati popularnost pojedinog sporta. Ta popularnost se vidi i na kladionicama: nekih sportova nema uopće, a nogomet je zastupljen i do treće lige. Klubovi na koje se kladi trebaju dobiti novac od traženih 1%, a ne sad dijeliti po komunistički: i streličarstvu i mačevanju i nogometu isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije