FINALE Prva utakmica Prvenstva Hrvatske igra se večeras u Gružu

Jug bez Jokovića i Marković

09.05.2009.
u 09:53

Večerašnjom utakmicom u Gružu (20 sati, HTV 2), Jug CO i Mladost počinju finalni niz dvoboja (do pet) za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka i pehar Večernjeg lista, koji je trenutačno u vitrini na Savi. Jugaši imaju podosta problema, i u prvoj će utakmici finala nastupiti bez bolesnih Jokovića i Markovića.

– Marković upravo ovih dana obavlja niz pregleda nakon kojih ćemo moći ustanoviti hoće li nam moći pomoći u samoj završnici sezone. Sigurno neće igrati u prve dvije utakmice protiv Mladosti – rekao je Jugov trener Elvis Fatović istaknuvši da slijedi najvažniji dio sezone.

– Osvojili smo dosad dva trofeja, ali naslov hrvatskog prvaka nam je najvažniji. Utakmice protiv Mladosti sigurno neće biti kao u dosadašnjem dijelu sezone, ali nadamo se da će se Večernjakov pehar vratiti u Gruž – zaključio je Fatović.

Mladostaši nemaju zdravstvenih teškoća (tek se Muslim malo žali na rame) i nastupit će u punom sastavu. Među uzdanicama trenera Bonačića bit će i Hrvoje Herceg, jedan od dvojice gospara u Mladosti (drugi je Karač).

– Ovo mi je sedma sezona u Mladosti, tako da mi nije problem igrati protiv matičnog kluba u Gružu. No, igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu i neće nam biti lako. Ali smo u posljednjim dvobojima dokazali da smo momčad s karakterom. Jugaši su možda i pod većim pritiskom jer je pravilo da se Mladost u proljeće budi. Imamo više novih igrača, pa ćemo za jugaše biti veće iznenađenje nego oni za nas – najavio je Herceg te pomalo u šali dodao:

– Jug je već osvojio dva trofeja, sad je red na nas! Njima kup i Jadranska liga, nama prvenstvo i Euroliga, to potpisujemo!

Bonačićev pomoćnik Vjeko Kobešćak ističe da Jug ove sezone igra i čvršće nego lani a posebno važnim smatra sprječavanje protunapada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije