VATERPOLO

Jugova pobjeda je Pirova, Jadran kreće u doigravanje s povlaštene "jedinice"

storyeditor/2022-03-24/PXL_191221_91216683.jpg
Matija Habljak/PIXSELL
25.03.2022.
u 23:43

Znaju se tako svi četvrtfinalni parovi doigravanja za prvaka, a to su: Medveščak – Jadran, KPK – Jug AO, Primorje EB – Mladost i Mornar BS – Solaris. Igra se na dvije utakmice, a bolje plasirane momčadi su domaćini u uzvratnim susretima. Termini će biti određeni naknadno

Bila je to Jugova Pirova pobjeda. Dubrovčani su u derbiju posljednjeg 14. kola ligaškog dijela hrvatskoga vaterpolskoga prvenstva pobijedili u Gružu splitski Jadran s 11:10 i tako se s njim bodovno izjednačili na vrhu tablice, ali povlašteno prvo mjesto uoči doigravanja ostalo je Splićanima jer su kod kuće pobijedili gospare s dva pogotka razlike.

– U najavi utakmice isticali smo da "jedinica" nema veliko značenje, ali to je bilo samo zato da umirimo mlađe igrače. Poveli smo s 5:1 i nije nam cilj bio čuvati rezultat, ali podsvjesno smo pomislili da nam je to dovoljno i prepustili smo jugašima inicijativu. Jug je na kraju pobijedio, ali mi smo ostvarili cilj, "jedinica" je naša – kaže Jadranov kapetan Anđelo Šetka, strijelac triju pogodaka (kao i Burić, Marcelić 10 obrana).

Znaju se tako svi četvrtfinalni parovi doigravanja za prvaka, a to su: Medveščak – Jadran, KPK – Jug AO, Primorje EB – Mladost i Mornar BS – Solaris. Igra se na dvije utakmice, a bolje plasirane momčadi su domaćini u uzvratnim susretima. Termini će biti određeni naknadno.

A iz središta Fine u Lausanneu stigla je očekivana vijest: Svjetsko prvenstvo u Budimpešti (od 18. lipnja do 3. srpnja) proći će bez ruskih i bjeloruskih sportaša, sudaca i dužnosnika. Sličnu je odluku još prije donijelo i Europsko plivačko udruženje (Len). Fina je u priopćenju izrazila punu podršku Ukrajini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije