VRAĆA SE U DOMOVINU

Kaos u Parizu! Plivačica izbačena nakon što je otišla iz sela: 'Pričala je gluposti i bila je agresivna'

Swimming - Women's 200m Freestyle - Heats
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
1/3
28.07.2024.
u 22:35

"Nismo ovdje došli na odmor i na provod. Ovdje se borimo za Brazil, za 200 milijuna poreznih obveznika koji rade za nas", izjavio je vođa brazilske plivačke reprezentacije Gustavo Otsuka

Brazilska plivačica Ana Carolina Vieira udaljena je s Olimpijskih igara u Parizu nakon što je s kolegom Gabrielom Santosem napustila Olimpijsko selo bez da se o tome prethodno dogovorila s vodstvom brazilske delegacije, objavio je Brazilski olimpijski odbor (BOC). Santos je prošao s upozorenjem.

Iz sela u kojem većina sportaša boravi tijekom Olimpijskih igara u Parizu plivački dvojac je otišao bez da su o tome obavjestili vodstovo ekipe. Otkrili su ih nakon objava na društvenim mrežama. Odbor južnoameričke države odlučio ih je kazniti, a plivačica je na "neuljudan i agresivan način" osporila odluku vodstva reprezentacije.

"Kao rezultat toga, Gabriel Santos je dobio upozorenje, dok je Ana Carolina Vieira otpuštena iz delegacije. Ona će se odmah vratiti u Brazil. Nismo ovdje došli na odmor i na provod. Ovdje se borimo za Brazil, za 200 milijuna poreznih obveznika koji rade za nas", izjavio je vođa brazilske plivačke reprezentacije Gustavo Otsuka.

GALERIJA Kolinda i Jakov zaljubljeno pozirali ispred Eiffelovog tornja, pogledajte predivne prizore

Swimming - Women's 200m Freestyle - Heats
1/6

U subotu je Vieira nastupil na 4x100 metara mješovito i ostvarila vrijeme od 54.81 sekundi čime je doprinijela plasmanu brazilske reprezentacije na 12. mjesto u kvalifikacijama. Svoje najbolje vrijeme od 54.46 sekudni postigla je na Svjetskome prvenstvu prošle godine. Trebala je nastupati u utrci 4x100 metara, ali sada neće imati tu priliku.

"Vieira je prekšila kodeks ponašanja. Bila je agresivna u komunikaciji s timom i izgubila je fokus na natjecanje, a to je najbitnije. Nismo imali izbora. Nisam sretan s ovom situacijom, ali nisam mogao povući drugi potez. Probali smo s njom pričati dva puta na bazenima, a onda i treći put sa strane. Nije mijenjala mišljenje. Ne mogu se ni sjetiti kako se opravdavala, pričala je puno gluposti", navodi brazilski izbornik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije