Paraboćanje

Komar i Arambašić drugi, Bašić, Turković i Wagner treći

Davor Komar i Anamaria Arambašić
Privatna arhiva
11.04.2022.
u 17:53

– Ovo im je prva medalja u ovom sastavu, vjerujem ne i zadnja. Napredak u igri je vidljiv, tako da samom igrom ne mogu biti nezadovoljan, iako bih volio da su ostvarili još bar jednu pobjed.

Nakon zlata Dore Bašić u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatski su paraboćari osvojili još dvije medalje u ekipnoj i konkurenciji parova na World Boccia Intercontinental Challengeru Zagreb 2022. koji se proteklih sedam dana održavao u dvorani II Doma sportova.

Davor Komar, jedini hrvatski boćar koji je nastupio na paraolimpijskim igrama, u paru je s Anamarijom Arambašić u BC4 kategoriji osvojio srebro, dok su BC1/BC2 tim Dora Bašić, Marko Turković i Luka Wagner osvojili broncu. Marko Arambašić i Dora Lovrić u BC3 paru bili su posljednji u svojoj skupini.

Komar i Arambašić su na putu do srebra ostvarili tri pobjede (Španjolska, Grčka, Slovenija), a u borbi za zlato izgubili su od mađarskog para Gerga Berekesa i Alexandre Szabo sa 0-6.

– BC4 paru ovo je tek drugi službeni i četvrti nastup ukupno u ovom sastavu. Suradnja im je sve bolja i srebrna medalja je bila realna. Izgubili su od europskih doprvaka Mađara. U ostalim utakmicama bili su uvjerljivi te i dalje vjerujem da su sasvim realni kandidati za paraolimpijske igre u Parizu 2024. te da će to pokazati i na sljedećim turnirima – rekao je izbornik Tomislav Bunjevac.

BC1/BC2 tim (Dora Bašić, Marko Turković, Luka Wagner) na koncu je bio treći iza Češke i Grčke.

– Ovo im je prva medalja u ovom sastavu, vjerujem ne i zadnja. Napredak u igri je vidljiv, tako da samom igrom ne mogu biti nezadovoljan, iako bih volio da su ostvarili još bar jednu pobjedu – dodao je Bunjevac.

U Zagrebu je nastupilo 88 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a Zagreb je bio domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije