Traži se nasljednik

Kova: Može Makedonija, ako je na dulje staze!

'17.08.2010., Zagreb - Na vanjskom bazenu sportskog parka Mladost na Savi pripreme za Europsko vaterpolo prvenstvo privode se kraju. Montirane su tribine za gledatelje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
09.09.2010.
u 16:30

Neven Kovačević trenutačno u Iranu obnaša dužnost šefa struke za mlađe selekcije. No, rado bi se vratio u Europu ako bi od Makedonaca dobio ozbiljnu ponudu.

U dvoboju za 11. mjesto Makedonija je poražena od Rusije 4:5 i tako je zauzela posljednje, 12. mjesto. Daleko je to od velikih ambicija Makedonaca s kojima su došli na EP u Zagrebu. Spominjala se i borba za mjesta koja vode na SP u Šangaju, nade su porasle nakon neočekivane pobjede nad Rusima (10:9), ali sve je nepovratno propalo nakon iznenađujućeg poraza od Turaka (6:9).

Suci poklanjali Turcima

Taj debakl Makedonaca u susretu s reprezentacijom koja je objektivno puno slabija svima je bio sumnjiv. Neki misle da su tu utakmicu Turci kupili, drugi da su Makedonci bili u nemilosti sudaca, a ima i mišljenja da se možda ponovio slučaj sa SP-a u Rimu, kada su neki makedonski reprezentativci u kladionicama uplatili na svoj visok poraz (hendikep) u utakmici sa SAD-om. Zbog toga se makedonski savez nekim igračima (uglavnom srpskima) tada zahvalio na uslugama.

Jedan od najvećih oslonaca makedonske reprezentacije, vratar Dalibor Perčinić (za Makedoniju nastupaju još četvorica Hrvata: Benić, Brkić, Delaš i Računica), uvjeren je da ovaj put nije bilo namještanja, barem ne s makedonske strane.

– Nama se već u prvom susretu teže ozlijedio Blagoje Ivović, a mi smo na braničima ionako tanki. To je trošilo igrače koji nisu braniči pa onda nije ostajalo snage za napad. Još smo s Mađarima odigrali solidno i izgubili 4:7, a poslije smo totalno pali. S Turcima smo protiv sebe imali i suce. Francuz Bonnay, a posebno Mađar Juhasz, bili su vrlo pristrani pa su Turci zabili šest pogodaka za koje se nimalo nisu morali pomučiti, od čega tri iz sumnjivih peteraca – napominje Perčinić.

Ozračje u reprezentaciji nakon toga je, potvrđuje i Dado, sasvim palo. Komunikacija igrača s trenerom Stevanom Nonkovićem gotovo je posve prekinuta jer je on uvjeren da igrači rade protiv njega.

I Neven Kovačević u igri

– Naš je izbornik Nonković najavio svoju ostavku i nije razgovarao s nama tijekom cijelog susreta. Doista čudno i nesvakidašnje, no možda će ipak promijeniti svoju odluku – kazao je kapetan Makedonije Nenad Petrović.

No, čini se da su čelnici makedonskog saveza također nezadovoljni Nonkovićevim radom i već mu traže zamjenu. Među kandidatima za njegova nasljednika spominje se i naš stručnjak Neven Kovačević, koji radi u Iranu.

- Ne zanimaju me neki vatrogasni aranžmani, ali ako se radi o ozbiljnom projektu na dulje staze, zainteresiran sam. Makedonci se moraju okrenuti stvaranju vlastitih igrača i tu im mogu pomoći - kaže Kova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije