Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOSIO DRESOVE NAJVEĆIH RIVALA

Kranjčara tražili da izabere između Dinama i Hajduka, on odgovorio bez puno razmišljanja

Koprivnica: Na Tjedna karijera predstavljena knjiga "Cico tak imam te rad", gostovao i Niko Kranjčar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
27.06.2024.
u 13:18

Kranjčar je umirovljeni veznjak koji je tijekom karijere nosio dresove dvaju najvećih hrvatskih rivala - Dinama i Hajduka. Karijeru je završio 2018. godine, s 81 nastupom i 15 pogodaka za reprezentaciju Hrvatske.

Legendarni hrvatski veznjak Niko Kranjčar gostovao je u novoj epizodi podcasta "Na svom terenu" koji za radio Bravo! vodi Drago Ćosić. Osim što je razgovarao s poznatim komentatorom, 39-godišnjak je u jednom trenutku odgovarao i na pitanja voditeljice radija.

Njoj je Kranjčar otkrio da mu je bivši hrvatski branič Joe Šimunić najbolji prijatelj iz nogometa, a najdraži stadion Old Trafford, na kojemu domaće susrete igra engleski velikan Manchester United. Najdraža uspomena iz karijere mu je, kaže, svaka utakmica za reprezentaciju Hrvatske, prije utakmice je jeo zobenu kašu, a glazbe koju je slušao uoči susreta nije se mogao sjetiti. Postavljeno mu je i pitanje "Dinamo ili Hajduk", na što je Kranjčar odmah odgovorio: "Dinamo".

Podsjetimo, Kranjčar je umirovljeni veznjak koji je tijekom karijere nosio dresove dvaju najvećih hrvatskih rivala - Dinama i Hajduka. Nogomet je počeo igrati u omladinskim kategorijama zagrebačkog kluba, a s 18 godina postao je najmlađi kapetan u njegovoj povijesti. Traku oko ruke dao mu je Miroslav Blažević. Za Dinamo je ukupno odigrao 119 utakmica, postigao 22 pogotka i osvojio pet trofeja.

U sezoni 2004./2005. Kranjčar, nakon sukoba sa Zdravkom Mamićem, prelazi u najvećeg rivala, splitski Hajduk, gdje je proveo godinu i pol dana. U tom razdoblju odigrao je 63 utakmice te je postigao 19 pogodaka. Hajduku je 2005. donio i naslov prvaka Hrvatske, što je ujedno i posljednji takav trofej za splitski klub. Također, 2005. osvojio je i hrvatski Superkup.

VEZANI ČLANCI:

Osim za Dinamo i Hajduk, Kranjčar je još igrao za Portsmouth, Tottenham, kijevski Dinamo, Queens Park Rangers, New York Cosmos i Glasgow Rangers. Karijeru je završio 2018. godine, s 81 nastupom i 15 pogodaka za reprezentaciju Hrvatske. 

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Koprivnica: Na Tjedna karijera predstavljena knjiga "Cico tak imam te rad", gostovao i Niko Kranjčar
1/21
Ključne riječi

Komentara 3

BS
Berekin ST
14:00 27.06.2024.

Za razliku od Joska Jelicica koji je na Poljudu odmah trcao boysima Niko je gospodin koji nikad nije krio ljubav prema najdrazem klubu a opet imao postovanje i ljubav hajdukovaca koji mu to nikad nisu zamirili jer je hajduku davao sve.

Avatar Retro
Retro
19:25 27.06.2024.

Profesionalac je profesionalac. Navijači su tu za emociju, a igrač igra kao vojnik plaćenik. Ide po naredbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije