RUŽAN RASTANAK

Kylian Mbappé povlači drastičan potez: Želi 55 milijuna eura od PSG-a, spreman na pravni rat

FILE PHOTO: Real Madrid unveil Kylian Mbappe
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
20.08.2024.
u 16:00

Prema informacijama koje je objavio francuski list "Le Monde", u pitanju je neisplaćeni iznos od gotovo 55 milijuna eura, zbog kojeg je Mbappé odlučio poduzeti pravne korake. Spomenuti iznos uključuje zaostale plaće za travanj, svibanj i lipanj ove godine, kao i posljednju trećinu bonusa koji mu je bio obećan za produženje ugovora s PSG-om

Dva mjeseca nakon što je napustio Paris Saint-Germain (PSG) i pridružio se Real Madridu, Kylian Mbappé našao se u središtu pravnog spora sa svojim bivšim klubom. Prema informacijama koje je objavio francuski list "Le Monde", u pitanju je neisplaćeni iznos od gotovo 55 milijuna eura, zbog kojeg je Mbappé odlučio poduzeti pravne korake.

Spomenuti iznos uključuje zaostale plaće za travanj, svibanj i lipanj ove godine, kao i posljednju trećinu bonusa koji mu je bio obećan za produženje ugovora s PSG-om. Uz to, u pitanju je i tzv. "etički bonus", koji mu je trebao biti isplaćen za posljednje mjesece ugovora. Izvori bliski Mbappéovom timu navode da je sredinom lipnja igrač već bezuspješno pokušao naplatiti ta sredstva od kluba.

Kako bi zaštitio svoja prava, Mbappé je preko svog menadžmenta zatražio pomoć pravne komisije francuske nogometne lige (LFP) i Europske nogometne unije (UEFA). Pravna bitka između jedne od najvećih zvijezda svjetskog nogometa i njegovog bivšeg kluba mogla bi imati dalekosežne posljedice, kako za Mbappéovu reputaciju, tako i za imidž PSG-a.

Ovo nije prvi put da se Mbappé našao u sukobu s PSG-om. Već prošle godine, kada je odbio produžiti ugovor koji je bio na isteku, došlo je do napetosti između njega i kluba. Tada je čak bio nakratko isključen iz momčadskih treninga, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

VEZANI ČLANCI:

Kylian Mbappé, koji je 2017. godine iz AS Monaca prešao u PSG za tada rekordnih 160 milijuna eura, imao je impresivnu statistiku u pariškom klubu. Također, osvojio je šest naslova prvaka Francuske i četiri puta podigao trofej Kupa, no izmakao mu je željeni uspjeh u Ligi prvaka, kao i Zlatna lopta.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

FILE PHOTO: Real Madrid unveil Kylian Mbappe
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije