EP karate

Lea Vukoja osvojila zlato bez izgubljenog boda, Igor Vrban brončani

Karate
Igor Kralj/PIXSELL
18.02.2017.
u 12:56

Vukoja je osvojila zlato bez izgubljenog boda.

Prvoga dana EP-a u karateu za kadete. juniore i mlađe seniore što se održava u Sofiji Hrvatska je osvojila dvije medalje - jedno zlato i broncu. 

Lea Vukoja europska je kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kg. Na putu do finala svladala je Slovenku Lauru Potisk s 4-0, Čehinju Nelu Osouchovu istim rezultatom, predstavnicu Kosova Vesu Ibrahimi 1-0, Grkinju Constantinu Christinu Niku 1-0 i Ukrajinku Siuzen Sinchukovsku 8-0. U završnom susretu za zlatno odličje bila je bolja i od Madjarice Zsofie Baranyi 1-0. Na taj način Vukoja je osvojila zlato bez izgubljenog boda. 

Igor Vrban osvajač je europske kadetske bronce u borbama u kategoriji +70 kg. U 1. kolu bio je slobodan, a u nastavku je izborio dvije pobjede - protiv Engleza Jamesa Francisa 6-0 i Ukrajinca Mykole Manuile 1-0. U polufinalu Vrban je izgubio od Španjolca Daniela Martina Perez 2-0. U repasažu u odlučujućem susretu za broncu uvjerljivo je nadvisio Irca Creana Christophera Mc Carthya 7-0. 

Od ostalih naših Tea Ostojić (-47 kg) i Greta Mia Zorko (+54 kg) stigle su do 3. kola. Drugo je bilo završno za Lea Markovića (-57 kg) i Leona Tomljanovića (-63 kg). U prvom nastupu ispali su Lukas Sis Vouna (-52 kg) i Marijan Lovrić (-70 kg). 

U katama Sabina Petković ispala je u prvom, a Luka Koščević u drugom kolu.

U juniorskoj i kategoriji mlađih seniora održana su natjecanja samo u pojedinačnim katama. 

Kod juniora Luka Bokarica stigao je do 3. kola u kojem je izgubio od Slovaka Juliana Enrika Smolige 4-1. U ženskoj konkurenciji poraz Sare Malčec od kasnije finalistice Marie Letamendi Vege s 5-0, ali i u repasažu Malčec je izgubila, i to od Crnogorke Jovane Marić 4-1. 

Luka Maks Šenjug u kategoriji mladjih seniora svladao je Argjenda Berjanija s Kosova 4-1 i Bugara Bogdana Boneva s 3-2, ali je natjecanje završio od slovačkog kataša Juliana Enrika Smolige s 4-1. 

Ivona Jovanović, također u katama mlađih seniora ispala je od Engleskinje Natalie Payne 5-0.

Na EP u Bugarskoj koje traje do nedjelje sudjeluje ukupno 1204 natjecatelja iz 50 zemalja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije