VEĆ JE POVEZAN S NJOM

Lociran zrakoplov ruskog multimilijunaša: Evo u koju je zemlju otišao

Dubrovnik: Roman Abramovich brodom pristao u staru gradsku luku pa prošetao Stradunom
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
14.03.2022.
u 21:44

Podsjetimo, Chelseaju su zamrznuti svi računi, a Roman Abramovič se preko noći našao u nezavidnoj poziciji bez obzira na ekonomsku moć

Vlasnik engleskog velikana Chelseaja Roman Abramovič tražio je mjesto gdje će biti miran s obzirom na sankcije koje veliki dio svijeta uvodi Rusima, osobito onim najbogatijima, među kojima je i on. Sada je Tel Aviv njegovo mjesto boravišta, a tamo nije sam.

Naime, sletjelo je 14 privatnih aviona u vlasništvu ruskih oligarha. To nije slučajno, jer je Izrael jedna od zemalja koja se nije odlučila pridružiti sankcijama oligarsima povezanim s Vladimirom Putinom i ruskom vladom.  

Vlasnik Chelseaja od ranije je povezan s ovom zemljom. Ima izraelsko državljanstvo, njegovi korijeni su iz te bogate i jake zemlje, i u toj zemlji posjeduje tri nekretnine, sve tri u Tel Avivu. Osim toga, jedna od njegovih luksuznih jahti kreće se prema Izraelu. Vlasnik bluesa posjeduje dvije luksuzne jahte i obje su morale  napustiti britansko područje i područja na kojima vrijede sankcije za njega i ostale moćnike iz Rusije.

Podsjetimo, Chelseaju su zamrznuti svi računi, a Roman Abramovič se preko noći našao u nezavidnoj poziciji bez obzira na ekonomsku moć. Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je kako se nada da će britanska vlada revidirati svoju odluku o restrikcijama za nogometni klub Chelsea zbog zamrzavanja imovine Romana Abramoviča te da će se klub moći i dalje natjecati u Ligi prvaka.

Komentara 1

Avatar Django
Django
22:33 14.03.2022.

Ako ima izraelsko državljanstvo dovoljno mu je da se odrekne ruskog i riješio bi se sankcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije