Pogled

Mađarski su vaterpolisti došli u deset volva

Dubravko Šimenc
Renato Branđolica
29.08.2010.
u 13:35

Dubravko Šimenc Večernjakov je gost-kolumnist za vrijeme vaterpolskog prvenstva.

Dan, dva prije velikih natjecanja najteži su trenuci u životu sportaša. Povećana je nervoza kod igrača, ali i kod trenera. Puno je šušura koji ometa rad, što posebno smeta domaćim igračima. Znate ono, jagma za ulaznicama, novinari, televizijske kuće hoće izjave... Potom dođete na bazen na kojemu se još nešto radi, popravlja, dotjeruje.

Srećom, Sava je potpuno spremna, Hrvati i Mađari odigrali su jedan ogledni susret koji je poslužio kao generalna proba i sve je štimalo.

Baš zbog gužve koja vlada tih dana, meni se sviđa ono što su napravili Mađari. Kao što i dolikuje trostrukim olimpijskim pobjednicima, otišli su u izolaciju, u mir hotela AS. A dopalo mi se i to kako su doputovali u Zagreb – u deset volva. Neće se oni sad vozikati po Zagrebu, na utakmice će ionako ići službenim prijevozom, ali u svakom su trenutku mobilni. Iako znam da Ratko Rudić to ne voli, on čak ni u autobusu ne želi imati nikoga osim igrača, trenera, liječnika i ostalih članova stručnog stožera.

Za otvaranje imamo doista utakmicu poslasticu, sraz Hrvatske i Crne Gore. Uvjeren sam da će to biti izvrstan dvoboj. Vrlo je i važna jer bi pobjednik te utakmice lako mogao biti i pobjednik skupine, sa svim prednostima koje to donosi. No, ni eventualni poraz ne smije se shvatiti tragično. Sve se još može ispraviti.

Ipak, nadam se našoj pobjedi. Koliko čujem, dupini će imati maksimalnu podršku s tribina, ulaznice su navodno rasprodane. Bit će to pravi spektakl, posebno zato što je prije utakmice i otvaranje EP-a.

Zoran Vakula rekao mi je da će biti oblačno, ali bez kiše. A takvo vrijeme ne odgovara komarcima.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:00 29.08.2010.

Svaki dan apsolutno besplatno under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije