Dopredsjednik opet u svlačionici

Mamićeva lekcija pokrenula lavinu

Dinamo Međimurje
Vjeran Žganec Rogulj
06.12.2009.
u 16:51

Koliko god Jurčić pokušavao držati tenziju u svlačionici, nedostatak motiva za Prvu HNL ipak je neizlječiva bolest. Srećom, Kruno u stožeru ima i "motivacijskog stručnjaka", izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića.

Duboko potresen Dinamovom izvedbom u prvom poluvremenu, Mamić se ljutit sjurio u svlačionicu i očitao lekciju razmaženim zvijezdama. Nakon što se vratio u svečanu ložu, njegova momčad je proigrala i u 50. minuti Moralesov je pogodak pokrenuo lavinu. A Mamić je deset minuta prije kraja utakmice otišao sa stadiona. Umjesto da već u prvom dijelu ima uvjerljivu prednost, Dinamo je u Čakovcu senzacionalno gubio od preplašene i impresionirane Bogdanove momčadi. To je bilo Dinamovo dno dna ove jeseni, nešto najgore što smo vidjeli.

I Jurčić je priznao kako je na ovoj utakmici potrošio više živaca nego što je očekivao.

- Pribojavao sam se ove utakmice, s obzirom na pražnjenje mojih igrača u Bruxellesu - kazao je Dinamov trener. Tvrdi kako Dinamo u prvom dijelu nije vodio jer on nema napadače profila koji se "zabadaju" pred suparnička vrata. Grk Papadopoulos još je jednom potvrdio renome najvećega Dinamovoga promašaja. U 2. minuti bio je posve sam pred vratarom Banovićem, pokušao ga zaobići i onda je Pap opet ispao "papak" omogućivši domaćem vrataru laku intervenciju. Grk je, naravno, odmah zamijenjen u nastavku. I najveća usluga bila bi mu kada ga Jurčić više ne bi postavljao u momčad i izlagao podsmijehu publike. Sa saznanjem da u špici igra tako sterilan igrač cijela momčad gubi samopouzdanje.

 Naravno da su stvari profunkcionirale kada je u drugom poluvremenu ušao Andrej Kramarić. S ova dva pogotka, polusezonu je okončao sa šest pogodaka, jedan više od Slepičke i Papa zajedno! Kruno Jurčić tako je u 30. nastupu na Dinamovoj klupi u Prvoj HNL došao do 22. pobjede i zacementirao se na vrhu ljestvice.

 Gledajući samo učinak u domaćem natjecanju, Kruno može biti ponosan, jer on je bio prvi Dinamov trener nakon dugo godina koji je momčad primio sa zaostatkom za Hajdukom, a u proteklih 30 nastupa osvojio je čak 19 bodova više od bijelih (71-52). No, Krunina jesen ionako će se vrednovati samo po europskom rezultatu. U kvalifikacijama za Ligu prvaka je uprskao, ali može postati najveći trenerski heroj ako Dinamo prezimi nakon četrdeset godina.

Maloljetni Picak debitirao na golu

Tomislavu Butini punktirano je koljeno (branio bi da se radilo o važnijoj utakmici) pa je na vratima Dinama debitirao još maloljetni Dominik Picak, rođen 12. veljače 1992. godine.

Pričuvni vratar bio je također junior Kristijan Kahlina. Dejanu Lovrenu iznenada se pojavio problem s preponama pa je, unatoč bolnim leđima, nastupio Robert Kovač. Jurčić je u Čakovcu poštedio i Marija Mandžukića pa je udarni napadački tandem bio češko-grčki, Slepička i Papadopoulos, prvi put zajedno na travnjaku ove sezone.

Komentara 1

BE
beaver
20:52 07.12.2009.

bravo mamic!!!! nije bas najomiljenija osoba u hrvatskoj javnosti ali to je dobro napravio! hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije