NEEFIKASNOST Iako već dugo nije zabio, kaže kako je zadovoljan svojim igrama

Mandžukić: U Prvom HNL-u prestao se igrati nogomet

13.03.2009.
u 17:48

Miroslav Slepička ne pokazuje znakove nezadovoljstva, a Balaban i Šokota odlični su igrači i osobe, tvrdi najbolji i najcjenjeniji (6 milijuna eura) Dinamov igrač Mario Mandžukić.

Priznao je da Dinamova momčad s nestrpljenjem čeka Hajdukov propust. Nada se tomu već ove nedjelje u Vinkovcima.

– Nije nam svejedno u ovoj situaciji, jer Dinamo je osvojio tri naslova prvaka zaredom. Za nas bi bio šok kada ne bismo uspjeli. No, Hajdukova prednost je samo dva boda i sada bi bilo još slađe osvojiti titulu – kazao je Mandžukić.

U nedjelju će igrati i privatnu utakmicu protiv prvoga šibenskoga topnika Ermina Zeca. Bježi mu za dva pogotka (10-8).

– Zec i Rodić najopasniji su šibenski igrači, ali uzdam se u našu obranu i vjerujem da neće kapitulirati. Bit će to dobra utakmica, volio bih što više publike.

Mandžo vjerojatno ne zna ovaj poražavajući podatak za nedjeljnoga gosta: u dosadašnjih 16 istrčavanja u Maksimiru, doživio je isto toliko poraza. Ukupna gol-razlika je 50:9 za Dinamo! Što onda uopće Šibenčani traže u Maksimiru?

– Neće to biti lagan posao, jer Šibenik je mnogo puta pokazao da je dobra momčad. Ipak, budemo li igrali kao u Osijeku, naša pobjeda ne bi trebala biti upitna – tvrdi Mandžo.

Zabrinjava li vas neefikasnost? Odavno niste postigli pogodak.

– Znam da se napadači gledaju kroz pogotke, no nisam nezadovoljan svojim igrama. U Osijeku sam mnogo trčao, otvarao prostor suigračima, a to što nisam zabio i nije važno, jer smo pobijedili. Nadam se ipak da će se i meni uskoro otvoriti.

Često ste žrtva brutalnih startova braniča.

– Ponekad pomislim da se u Prvoj HNL prestao igrati nogomet, sve ide u krivome smjeru! Suci bi trebali štititi igrače, kao onaj koji je u Maksimiru isključio Rogulja – zaključio je Mario Mandžukić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije