Repriza polufinala iz 1986.

Maradona: Messi jedini vrijedi, repka je u rasulu

Lionel Messi
Foto: REUTERS/Michael Dalder
05.07.2014.
u 13:00

- Belgija je puno bolja kao momčad, no šanse su 50-50 jer Argentina ima Messija - kaže Strupar.

Prije 28 godina, na SP-u u Meksiku 1986. godine, u polufinalu sastale su se Argentina i Belgija. O pobjedniku odlučio je Diego Maradona zabivši oba gola u pobjedi 2:0, a ostala je u pamćenju kultna slika kako Malog Zelenog čuvaju šestorica Belgijaca.

Danas te dvije reprezentacije igraju novu utakmicu, ovaj put u četvrtfinalu SP-a, a Belgijci će opet imati posla s "izvanzemaljcem" – Lionelom Messijem. Napadač Barcelone briljira u Brazilu, bio je najbolji igrač u prve četiri utakmice Argentine.

– Messi je najbolji igrač na svijetu, dovede li Argentinu do naslova, postat će veći i od Diega Maradone. No, do naslova se igraju još tri utakmice, a već prva prepreka Belgija jako je teška – smatra bivši belgijski reprezentativac, Zagrepčanin Branko Strupar, te dodaje:

– Belgija ima jednake šanse za ulazak u polufinale. Izuzmemo li Messija, Argentina je mnogo slabija od Belgije. No, Messi je igrač koji gotovo uvijek dočeka svoju šansu i iskoristi je. Pokazao je to i u prve četiri utakmice.

Origi ili Lukaku?

U Belgiji je euforija, potvrdio je to i Strupar koji se čuo s prijateljima i bivšim suigračima iz Genka.

– Argentina je nogometni velikan, ali Belgijci ne strahuju, uvjereni su da mogu do naslova. Četvrtfinale će gledati cijela zemlja – poručuje Strupar.

Uoči dvoboja s Argentinom mnogi se pitaju koji će sastav izvesti belgijski izbornik Wilmots. Sigurno je samo da će biti iznenađenja, jer Wilmots je svaku utakmicu na SP-u započinjao s barem dva nova igrača u odnosu na prošlu.

– Lako je Wilmotsu kad ima takav izbor, to je velika prednost u odnosu na Argentinu. Najveća dvojba mu je tko će biti u napadu, Origi ili Lukaku. Mladi Origi, koji je sin mog prijatelja i bivšeg suigrača iz Genka, leti po terenu, ide u dubinu, dok Lukaku ima neviđenu snagu i probojnost. Koga god izabere, neće pogriješiti – smatra Strupar.

Argentinac Sabella pak nema previše nedoumica. U odnosu na utakmicu osmine finala sa Švicarskom, izmijenit će samo lijevog beka i umjesto "kartoniranog" Roja u igru će Basanta.

Diego: Ne krivite Lionela

Neki kažu da je svejedno tko će igrati, jer će ionako o pobjedniku odlučiti Messi. Kada su Argentinci 1986. osvojili posljednji naslov, igrali su Maradona i 10 "konobara". Ovaj put nije baš tako, ali Di Maria, Higuain, Mascherano i društvo bez Messija bi bili samo prosječna momčad. Ovako su jedni od najvećih favorita za naslov. Iako, mnogo toga u momčadi ne štima, a kao glavni krivac označen je izbornik Alejandro Sabella.

– To što je Argentina dosad pokazala samo je 40 posto od onoga što može. Uopće ne mijenja ritam tijekom utakmice, Messi je previše usamljen, uopće ne igramo kao momčad. A kada je tako, onda je za to kriv izbornik – poručio je zasad najveći argentinski nogometaš u povijesti Diego Armando Maradona.

Na pitanje hoće li Messi postati veći od njega dovede li Argentinu do naslova, Diego je vješto odgovorio:

– Obojica smo bili najbolji na svijetu, no igrali smo u drukčije vrijeme. No, ja imam svjetski naslov, a Lionel ga još nema. Iako, ako Argentina ne uspije, nemojte kriviti njega.

Zanimljivo, Messi će danas 91. put nastupiti za Argentinu, jednako toliko nastupa ima i Maradona.

>>Messi priznao da se osjećao jako nervozno protiv Švicarske

>>Došlo je vrijeme da Messi pretekne Maradonu

Komentara 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:32 05.07.2014.

Belgija je jaka.....Ako argentinci misle da će s njima biti lako, varaju se......

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
14:54 05.07.2014.

Nije tako štrašno biče Gauchi opasni kada zatreba jer nisu oni poput nekih sa FIFA Top 15 ljestvice koji su več davno doma kao svoji na svome i sa time dokazuju da su za pšovratak doma brzo spremni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije