POLUFINALE US OPENA

Čilić objasnio zašto je izgubio: 'Razmišljao sam o povlačenju'

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.09.2015.
u 08:37

- Dok sam dolazio na meč razmišljao sam hoću li igrati ili ne. Odlučio sam da hoću jer je to Grand Slam i završnica turnira. Tako da sam odlučio da ću nastupiti. Da je bio neki drugi turnir, nije bitno koji, vjerojatno bih se povukao.

Marin Čilić upisao je težak poraz u polufinalu US Opena. Novak Đoković svladao je lanjskog pobjednika sa 6:0, 6:1 i 6:2 za samo sat i 28 minuta igre.

Naš je tenisač odigrao katastrofalno, a kako je sam rekao veliki razlog za to je problem s natečenim zglobom. Čilić je u četvrtom kolu ozlijedio zglob pa je igrao s bandažom.

- Znao sam da nisam na 100 posto mogućnosti. Još u prošlom meču protiv Tsonge nisam osjećao da sam na 100 posto. Noga mi stvara probleme, a Novak je to danas iskoristio - rekao je Čilić.

Čilić je razmišljao i povlačenju.

- Dok sam dolazio na meč razmišljao sam hoću li igrati ili ne. Odlučio sam da hoću jer je to Grand Slam i završnica turnira. Tako da sam odlučio da ću nastupiti. Da je bio neki drugi turnir, nije bitno koji, vjerojatno bih se povukao.

No, priznao je i da noga nije jedini problem.

- Noga mi je stvarala problem, ali nisam igrao dobro danas. Promašio sam puno lopti koje ne bih smio promašivati u takvim situacijama.

Sve u svemu, Čilić nije nezadovoljan.

- Ovaj turnir ću pamtiti po lijepim uspomenama. Nisam imao sreće što sam izvrnuo zglob, no i bez toga je jako teško igrati protiv Novaka. Ozlijeđen sam i to je realnost - rekao je Čilić i dodao:

 - Novak je bio jako koncentriran danas. Odigrao je odlično. Moram napomenuti i da sam se ja borio tijekom čitavog turnira. Ovo mi je prvi put da branim naslov na Grand Slamu i osjećam da odigrao dobar turnir.

>> Čilić protiv Đokovića doživio potop i izjednačio rekord star 64 godine!

>> Novak Đoković pokazao veličinu, evo što je rekao za Marina Čilića

Komentara 102

Avatar Point_of_view
Point_of_view
09:16 12.09.2015.

Od zadnjeg US Opena igras lose. Koliko si turnira nakon toga osvojio? Ides u prosincu prosle godine na egzebicijske matcheve po Indiji, Indoneziji... (naravno zbog novca) umjesto da se spremas za Australian Open i naravno onda se povrijedis, pa ne igras tri mjeseca. Tvoj problem lezi u tome, sto nemas strucni team. Pocem od covjeka za ishranu, pa kondicijskog trenera (imas misice kao curica), pa to pravog trenera, a ne Gorana, koji ima propuh u glavi. I prestani konacno sebe prije vaznih matcheva junaciti i hvaliti! Uvijek kad to radis, izgubis kao pocetnik.

RE
realni84
11:18 12.09.2015.

Realno, Srbi su bolji sportaši. Oni igraju srcem, a ne kao mi. Mi se bojimo svakoga. Marin je igrao kao curica, kao nogometaši i košarkaši. Mi Hrvati smo obične kukavice!

Avatar moravica
moravica
11:08 12.09.2015.

sjetimo se kako je nole branio marina za onaj fol doping...kad ih je napao i rekao ko ce marinu vratiti 5 mjeseci...zauzeo se za njega....i puno puta rekao da su prijatelji dobri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije