BIVŠI BIJELI ZA MAX!

MAX! Tičinović: Moja tika-taka ruši Eduardov i Srnin Šahtar

Mario Tičinović
Ivo Cagalj/PIXSELL
14.09.2012.
u 15:01

– Zovu nas danskom Barcelonom jer njegujemo pas-igru i nema soliranja – kaže Tičinović, još jedan Hrvat u Ligi prvaka, za Max

Sportski tjednik Max! donosi intervju s bivšim hajdukovcem Marijem Tičinovićem. U skupini Lige prvaka njegov danski Nordsjaelland izvukao je Chelsea, Šahtar i Juventus. Tičinović (21), koji je prošlu polusezonu bio na posudbi iz Hajduka, a na ljeto je potpisao trogodišnji ugovor s danskim prvakom, suočit će se s pravim nogometnim divovima.

Kako ste se snašli u Danskoj?

– U početku je bilo jako teško. Nije bilo lako otići od kuće, pogotovu jer sam tri dana prije odlaska u Dansku dobio sina. Ipak, ubrzo sam shvatio da sam napravio pravi potez.

Nordsjaelland je velika nepoznanica, što nam možete reći o svom klubu?

– Iz malog je mjesta Faruma, 20-ak kilometara od Kopenhagena. Farum ima 18.000 stanovnika, a naš stadion prima 11.000 tako da je većina naselja uvijek na našim utakmicama. Mi nemamo prave navijače, to su gledatelji, klub nema veliku tradiciju. Ligu prvaka igrat ćemo u Kopenhagenu.

Živite u glavnom gradu?

– Da, stanujem u Kopenhagenu i svaki se dan vozim na trening. Prvih sam šest mjeseci stanovao u hotelu, a zadnja dva u stanu. Došli su mi supruga i sin Rafael pa mi je sad puno lakše. Nemam auto, ali u zgradi u kojoj živim još su četiri moja suigrača. Na trening nas vozi suigrač Christensen.

Je li skupo živjeti u Kopenhagenu?

– Sve je jako skupo, ali može se uštedjeti ako ne kupujete baš neke poznate marke. U centru grada je restoran Hercegovina, ondje sam po cijele dane. Jedem naše specijalitete, janjetinu, pršut... Dođem, a oko mene se vrte prasci, prava domaća atmosfera!

Niste jedini Hrvat u momčadi...

– Sa mnom je i branič Ivan Runje. Skupa smo došli u Dansku, on iz Mosora. Ove je sezone u prvenstvu igrao sve utakmice, sjajan je u obrani.

Je li vam žao što niste uspjeli u Hajduku?

– Hajduku se stalno ponavljaju iste pogreške, zadnjih godina ostao je bez nekoliko mladih talentiranih igrača. Žao mi je što nisam dobio više prilika, ali ne žalim što sam otišao u Dansku.

Očekivanja u Ligi prvaka?

– Skupina je jaka, volio bih da imamo malo slabije protivnike, kao Dinamo. Tada bismo mogli napraviti više. Ovako smo svjesni da će nam biti teško, ali nismo se predali nakon ždrijeba.

Možete li iznenaditi nekog favorita?

– Uvjeren sam da možemo. Mi ćemo svoju priliku tražiti u Danskoj. Dobit ćemo barem jedan susret u Kopenhagenu, možemo iznenaditi Juventus ili Šahtar. Svi će se začuditi koliko smo dobri, pogotovo ljudi u Hrvatskoj.

Za Nordsjaelland kažu da je danska Barcelona...

– Trener forsira Barcelonin stil. Imamo puno dodavanja na utakmici i nitko od igrača ne smije puno solirati. Igra se od noge do noge.

Kapetan ste mlade reprezentacije koja je doživjela debakl u Španjolskoj na kraju kvalifikacija za EP.

– Poraz 6:0 zbilja je užasan. Razbili su nas na samom početku, loše smo ušli u utakmicu i nakon 45 minuta gubili smo 5:0. U nastavku je bilo bolje. Ne želim se izvlačiti i tražiti alibi, ali moram reći da smo od standardnih igrača igrali samo Vrsaljko i ja. Bilo je puno novih i nismo se najbolje snašli.

Od pet momčadi u skupini, završili ste kvalifikacije na četvrtom mjestu, od nas je bila bolja i Gruzija...

– To je zbilja loše, imali smo tešku skupinu sa Španjolskom i Švicarskom, ali morali smo biti bolji barem od Gruzije. Razočarali smo i doživjeli debakl, ne bježimo od toga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije