BRAVO MEDVJEDI

Medveščak svladao Atlant i praktički osigurao doigravanje!

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
23.01.2014.
u 19:51

Medvjedi su u Areni sa 4:2 svladali Atlant Mitišči, momčad koja im je izravni konkurent za play-off.

Smiješak Damira Gojanovića sve je odavao, hokejaši Medveščaka napravili su presudni korak prema doigravanju. Nakon pobjede protiv Atlanta (4:2) pred 12.000 navijača u zagrebačkoj Areni medvjedi iz najboljih osam mogu ispasti samo čudom. Sada su se probili na šesto mjesto, sa čak 18 bodova više (uz utakmicu više) od prvog ispod crte Atlanta.

Iggulden u čudu

Zagrebačkoj publici prvi su se puta predstavila dvojica novih igrača – Mike Iggulden i Ryan O’Connor.

– Nikada u životu nisam doživio da se momčad dvaput vraća na led i pozdravlja navijače. Publika nam je stvarno fenomenalna, ruski navijači nisu niti približno toliko glasni – rekao je Iggulden i dodao:

Zadovoljan sam svojom igrom, ostvario sam i prvu asistenciju. Dečki su me odlično prihvatili, osjećam se kao da sam ovdje jako dugo.

Utakmica je pokazala da medvjedi do play-offa neke stvari moraju i popraviti. Primjerice, od 47. do 49. minute imali su čak 1:51 minutu dva igrača više, no nisu uspjeli zabiti gol. Sljedeću utakmicu, opet u zagrebačkoj Areni, Medveščak igra već u subotu u 17.30 sati protiv Lokomotiva iz Jaroslavlja.

– Sada smo osigurali doigravanje, no cilj nam je biti barem peti ili šesti, da izbjegnemo najjače protivnike – zaključio je Matt Ellison.

Strijelci: 1:0 Glumac (3, Iggulden), 1:1 Šmeljov (Kadejkin, Artjuhin, 23), 2:1 Ellison (25, Linglet), 3:1 Ellison (Linglet, 28), 3:2 Artjukin (44, Batiršin, Kadejkin), 4:2 Thomas (46, Cheechoo). Trećine: 1:0, 2:1,1:1. Isključenja: Medveščak 10 minuta, Atlant 10 minuta. Igrač više: Medveščak 0/5, Atlant 0/5.

Poredak: 1. Dinamo (M) 102 (47 utakmica), 2. SKA 92 (48), 3. Lev 86 (47), 4. Donbass 85 (47), 5. CSKA 83 (49), 6. Medveščak 81 (48), 7. Dinamo Riga 80 (47), 8. Lokomotiv 72 (47), 9. Atlant 63 (47)...

>> Evo koje rekorde Medveščak želi srušiti zajedno s navijačima!

Komentara 5

LI
Lisabon
11:06 24.01.2014.

Ledinski,svaka cast u izbjegavanju detalja sa sinocnje utakmice.Kao prvo dvorana je bila napunjena s 8000 ljudi.Dakle nije bila ispunjena "do posljednjeg mjesta"kako volis pisati vec je bila poluprazna.Kao drugo rusenje rekorda sa salovima je bio fijasko jer je bilo 2860 salova.Ali vjesto ne komentiras iako si jucer pisao da ce to biti novi rekord.I kao trece,navijanje nije bilo bog zna kakvo.Jedino je tocno da su ljudi zvali igrace na bis i to je stvarno raritet u bilo kojem sportu.Ovaj je clanak dokaz da nisu svi sportski klubovi u Zg jednako pozitivno medijski tretirani.Na kraju:bravo za Medvescak,play off je prekticki vec osiguran.

FU
FULL
15:56 24.01.2014.

Utakmica je odigrana taman toliko da se osvoje 3 boda; prisutan je bio umor na igračima nakon Ruske "turneje" a najveći trag u tome je ostavio umor od ne spavanja vezano s biološkim ritmom kroz vremenske zone direktno vezano s "zamjenom" dan-noć; to se najbolje vidjelo u slabijem klizanju i napucavanju paka (ne kao u početku ove godine) u protivničku trećinu jer se željelo "kraćim putem" doći u gol poziciju a i igra na bandi nije nikako bila dobra jer su se gubili dvoboji, nije se kontrolirao ni jedan pak pa se iz toga nije mogla završiti akcija na protivnički gol u "pravom svijetlu"; PP se već duže vrijeme nije u funkciji jer se kod jednog PP koriste dvije petorke a ne jedna do kraja pa se i u tome gubi previše vremena ali su se pokazali i mali pomaci u "razigravanju" ispred gola koji do sad nisu prikazani ali i nisu dorečeni zbog umora, vježbe i koncentracije u završnosti. Iggulden i O"Connor su velika pojačanja i samo je pitanje vremena kad će Iggulden početi zabijati, za Ellisona sam i onako znao a "posljedice" su bile odlične partije na turneji koje nije realizirao,( nema nikakve veze s jučerašnjim događanjem). Pitanje je samo jedno: kad će nam dva "manekena i promotora" s klupe doći na red a pogotovo jedan koji će eksplodirati s golovima kad ozljede dođu u play-off-u a toga će sigurno biti??!!

FU
FULL
16:15 24.01.2014.

Naprosto je nevjerojatno, koliko je g.Frenchu trebalo "vremena" da je pozicija kluba na tablici i te kako bitna zbog niza razloga (financijskih kroz domaćinstvo jer se sedmi susret mora igrati doma i "dobivanje" lakšeg protivnika), sad neću namjerno napisati o 15bodova izgubljenih "našom" pogreškom jer kad "voda dođe do grla" odjednom svi "znaju" misliti svojom glavicom?, vrlo interesantno? Vidno je da g. Gojanović razmišlja o sljedećoj, to je sasvim normalno jer je sad i dio "sezone" o tom promišljanu, samo me zanima jedna stvar u svemu tome, kad će početi i kakva pripremna sezona treninga?, da se opet ne dogodi, početak 3min do 12h?! kao ove godine, bez obzira što je g.French javno rekao: "Nikad nije imao dužu pripremnu sezonu ( 6 tjedana)", a na kraju se pokazalo na ledu da ipak nije bila dovoljna ako se izostavi prvi susret protiv CSKA?!, zna se jako dobro kako smo prolazili rezultatski i igrački nakon tog susreta. Da li će nas i ove godine zaustaviti u toj nakani radovi u Ledenoj dvorani na kraju sezone za koje se već zna da će biti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije