Copa América

Messi i društvo krenuli u obranu naslova. Započela Copa America

Copa America 2024 - Argentina v Canada
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.06.2024.
u 11:51

Messi je sinoć oborio i rekord po broju nastupa u finalu Copa Americe započevši, protiv Kanade, svoju 35. utakmicu u ovom natjecanju

Kanada je u prvoj utakmici ovogodišnje Copa Américe izgubila 2-0 od Argentine. Golove za pobjedu Gaučosa zabili su Julian Alvarez i Lautaro Martinez u drugom poluvremenu.

Momčad Lionela Scalonija povela je četiri minute nakon odmora kada je Lionel Messi dodao Alexisu Mac Allisteru koji je asistirao Alvarezu za pogodak. Kanada je nakon toga vršila pritisak, ali bez uspjeha.  Martinez je nakon Messijevog dodavanja u 88. minuti zabio i drugi gol za konačan rezultat.

Messi je sinoć oborio i rekord po broju nastupa u finalu Copa Américe započevši, protiv Kanade, svoju 35. utakmicu u ovom natjecanju. Messi, najbolji argentinski strijelac svih vremena i igrač s najviše nastupa, pretekao je tako bivšeg čileanskog vratara Sergia Livingstonea, koji je rekord postavio 1953. godine.

Ovaj 36-godišnjak debitirao je na Copa Américi s 20 godina 2007., a osvojio je turnir 2021. Messi je na Copa Américi zabio 13 golova i upisao 17 asistencija. 

Podsjetimo, Argentinci su osvojili prošlo izdanje Copa Américe kada su u finalu na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru porazili velike rivale Brazil 1-0. Pogodak je tada postigao Ángel di Maria, a Messi je napokon osvojio trofej koji mu je dva put izmakao. Oba puta je bolji bio Čile pobjedom na penale.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Copa America 2024 - Argentina v Canada
1/17
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije