Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2024.

Uefa zbog navijača pokrenula istragu protiv Hrvatske i Albanije

Hamburg: Navijačko ludilo nastavilo se na ulicama grada
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.06.2024.
u 23:12

Provodi se istraga o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice Hrvatske i Albanije

Nakon susreta Hrvatske i Albanije na Euru u Njemačkoj ostali su repovi. Pisalo s mnogo o onome što se događalo na tribinama, a sada to sve dolazi na naplatu. Naime, Uefa je objavila na svojim stranicama vijest kako je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog događanja s utakmice između tih reprezentacija.

- U skladu s člankom 31(4) UEFA-inih Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA-in inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice grupne faze UEFA Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. lipnja 2024. godine u Hamburgu - stoji u priopćenju Uefe.

Naime, na stadionu u Hamburgu, albanski navijači tijekom utakmice su skandirali "Ubij Srbina!", a na kraju utakmice nekolicina njih ušla je na travnjak. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a dio je također skandirao protiv Srba i Srbije.

Predsjednik srpskog nogometnog saveza Šurbatović nakon toga je najavio da će "zahtijevati od Uefe najoštrije mjere", rekao je da je to"skandalozno i ne želimo da se to ponavlja".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije