SLUŽBENO

Mirko Filipović na Glory 17 protiv legendarnog Prideova borca!

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.05.2014.
u 13:13

Za vrijeme Pridea često se špekuliralo o dvoboju Cro Copa i Kharitonova, no meč na koncu nikada nije bio realiziran. Danas vodeća svjetska kick-boksing promocija pobrinula se da se ta pogreška ispravi.

Mirko Filipović na sljedećem Gloryjevom spektaklu – GLORY 17 Los Angeles, umjesto s Patom Barryjem, borit će se s legendarnim prideovcem Sergeijem Kharitonovim. Fight Site ekskluzivno donosi potvrdu Cro Copova menadžera Orsata Zovka koji je potvrdio da je meč i konačno dogovoren.

– Posljednjih nekoliko dana pregovarali smo oko imena protivnika nakon što je atletska komisija zabranila Patu Barryju nastup. Bilo je u igri i nekoliko mlađih, malo manje poznatih imena, no smatramo da je Kharitonov zbog svoje prošlosti i atraktivnosti jako dobar izbor. I Mirko i Kharitonov bili su Pride zvijezde, a sada su dio Gloryja. Na kraju je nađeno rješenje na zadovoljstvo svih strana – Spike TV-a koji će prenositi, Gloryja i boraca – poručio je Zovko za Fight Site.

Legendarni Rus i dalje prilično uspješno kombinira MMA i kick-boksing karijeru iako je u posljednje vrijeme puno koncentriraniji na Glory čiji je član još od 2011. Od tada je odradio šest mečeva te je zabilježio četiri pobjede i dva poraza. Od njega su bolji bili aktualni prvak Rico Verhoeven i Brazilac Anderson Silva, a Kharitonov je uspio svladati i borce poput Mighty Moa, Daniela Sama i Jerome Le Bannera. Zanimljivo, Kharitonov je svoj kick-boksing debi odradio 2009. na K-1 WGP kvalifikacijama kada je poražen od jednog od najboljih kick-boksera današnjice – Rumunja Daniela Ghite.

Rus je ipak svoje najslavnije dane proživio u legendarnom Prideu gdje se borio od prvog turnira te slavne promocije pa sve do Pridea 33 2007. Kharitonov je u Japanu svladao i borce poput Semmyja Schilta, Pedra Rizza, Fabricija Werduma, Alistaira Overeema i Mikea Russowa, a u ring je ulazio i s Antonijom Rodrigom Nogueirom i Alexanderom Emelianenkom.

Godine 2011. sudjelovao je na Strikeforceovom HW Grand Prixu te je već u prvom kolu nokautirao bivšeg UFC prvaka Andreija Arlovskog. U polufinalu je pobijedio još jednog bivšeg UFC šampiona – Josha Barnetta.

Za vrijeme Pridea često se špekuliralo o dvoboju Cro Copa i Kharitonova, no meč na kraju nikada nije bio realiziran. Danas vodeća svjetska kick-boksing promocija pobrinula se da se ta pogreška ispravi.

>> Otkazan meč Cro Cop vs. Barry! Mirko čeka novog protivnika

Komentara 2

SE
sestrićna
16:06 08.05.2014.

kako se može boriti dok mu se stranka raspada?

BO
bosutska
18:19 08.05.2014.

Daj Mirko mani se corava posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije