MIŠKOVIĆ NE STAJE

Rijeka dovela Afrikanca koji ih je izbacio iz Europe: Ovo je ekipa koja se bori za trofeje

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Rijeka - Djurgardens
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
03.01.2023.
u 16:15

Naime, kao igrač Djurgårdensa zabio im je ljetos te pomogao svojoj ekipi da ih isprati iz Konferencijske lige. Prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura, a predsjednik Riječana u pauzi prije nastavka sezone ne dvoji previše.

Nastavlja se niz ulaznih transfera u svlačionicu na Rujevici. Naime, novi igrač Rijeke je 25-godišnji Emmanuel Banda, javlja SN. Zambijski veznjak sedmo je pojačanje kluba prije nastavka sezone nakon što je momčad jesenski dio odradila ispod očekivanja, s obzirom na to da su Božić i Novu godinu dočekali kao osma momčad tablice. 

- Moji prvi dojmovi su dobri, sviđa mi klupska infrastruktura, kako je klub uređen i mislim da je sjajno što sam ovdje i sretan sam. Vidio sam projekt kojeg Rijeka ima, razgovarao sam sa sportskim direktorom i gledajući proteklih osam godina Rijeka je stalno nastupala u europskim natjecanjima. To znači da se radi o ekipi koja zna pobjeđivati i koja se bori za trofeje. To je nešto što ja želim, želim osvajati trofeje i zato sam odlučio doći - rekao je Bande po dolasku u Rijeku.

Upravo je tamnoputi nogometaš sudjelovao u posljednjem izbacivanju Riječana iz Europe. Naime, kao igrač Djurgårdensa zabio im je ljetos te pomogao svojoj ekipi da ih isprati iz Konferencijske lige. Iako njegov pogodak nije bio presudan - Šveđani su sveukupno pobijedili s 4:1

- Bile su to dvije teške utakmice. Prva utakmica u Rijeci je bila najteža, iako smo uspjeli pobijediti. Nisa znao puno o Rijeci dok nismo igrali, ali imao sam priliku vidjeti da se radi o dobroj ekipi - ustvrdio je Banda.

Djurgardens' Emmanuel Banda celebrates after scoring during a soccer match between Swedish Djurgardens IF and Belgian KAA Gent, Thursday 13 October 2022 in Stockholm, Sweden , on day four of the UEFA Europa Conference League group stage. BELGA PHOTO JASPER JACOBS Photo: JASPER JACOBS/BELGA
Foto: JASPER JACOBS

Sveukupno je tijekom tri sezone za Djurgårdens odigroa 75 službenih utakmica i zabio 12 pogodaka, uz sedam asistencija. Prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura, a Damir Mišković u pauzi prije nastavka sezone ne dvoji previše. Uz trenera Sergeja Jakirovića, redom su u kratkom razdoblju stigli Emir Dilaver, Deni Jurić, Niko Jaković, Antonio Marin, Bruno Bogojević, Bruno Goda i sada spomenuti Banda. 

Rijeka u proljetni dio ulazi zahtjevnim susretom protiv Osijeka na gostujućem terenu. Utakmica je na rasporedu 21. siječnja s početkom u 15 sati. 

Komentara 3

Avatar Avi
Avi
19:59 02.01.2023.

Rijeka je propala od kad je kriminalac Mamić pobjegao u BiH.

DU
Deleted user
01:55 04.01.2023.

Neki pricali Rijeka u drugoj ligi jer su bili predzadnji na tablici lol, a kad ono ima se jos igrat pola prvenstva. I nema sanse da Rijeka ispadne, pogotovo sad, a i nije bilo tesko prognozirati da nece ispasti.

Avatar barba_barba
barba_barba
00:22 03.01.2023.

Kakao stoji gradjevina na Pagu, eli legalizirana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije