UOČI NOVE SEZONE

Modriću se sprema nova rola u Realu? Šef je bio jasan, hrvatskom maestru ovo bi se moglo svidjeti

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/5
09.08.2024.
u 14:05

Sad je bio centralni pivot. Mogao bi biti i na lijevoj strani. Ima puno kvalitete u izvlačenju lopte i puno pomaže momčadi. Ima puno iskustva. Fantastičan igrač

Sezona u La Ligi samo što nije počela. Pripreme su završile, a za aktualnog europskog prvaka Real Madrid službena sezona kreće u srijedu utakmicom europskog Superkupa protiv pobjednika Europske lige, Atalante na neutralnom terenu u Varšavi.

 

Hrvatski kapetan Luka Modrić (38) odnedavno je postao novi kapetan Reala, a pripreme za novu sezonu odradio je odlično, pogotovo zadnju utakmicu protiv Chelseaja u pobjedi 2-1. Uoči Atalante, trener Madriđana Carlo Ancelotti objasnio je da ove sezone Luku planira premjestiti na poziciju defanzivnog veznjaka:

To bi mogla biti njegova nova uloga. Sad je bio centralni pivot. Mogao bi biti i na lijevoj strani, kao što je to učinio Toni Kroos. Ima puno kvalitete u izvlačenju lopte i puno pomaže momčadi. Vrlo dobro upravlja vremenom, ima puno iskustva... On je fantastičan igrač".

Ova pozicija Modriću nije strana. Nerijetko ju je igrao još iz doba kad je u Realu napad sadržavao BBC (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo), kao i u reprezentaciji kad bi uoči i na SP 2018. u formaciji 4-2-3-1 igrao u paru s Marcelom Brozovićem. Kroosa možda u timu više nema, ali Luka uz sebe ima hrpu mladih igrača, pa će kao puno iskusniji biti i mentor suigračima te tako malo i olakšati Ancelottiju.

Pred madridskim Realom će ove sezone biti pregršt utakmica, ali s obzirom da se slijedeće ljeto ne igra reprezentativno natjecanje, igrači će se moći fokusirati isključivo na utakmice u klubu.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije