Poletjele šake

'Monja je vodio napad na suce, jedva su se izvukli'

'sport.....zagreb....11.10.2008.  trnsko - kosarkaska utakmica, NLB liga, kk zagreb croatia osiguranje - kk cibona / jakov vladovic     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
17.11.2009.
u 18:19

Treće, i to boksačko poluvrijeme nedjeljne utakmice Ruske košarkaške lige u Krasnodaru između Lokomotive i Dinama iz Moskve, koja je nakon dva produžetka završena pobjedom domaće momčadi, već je dva dana jedna od glavnih tema u Rusiji.

Podrobnije je o tome jučer govorio košarkaš Lokomotive, Zadranin Jakov Vladović. Zbog viroze i povišene temperature Vladović je taj dvoboj, pa tako i šakačku dionicu, gledao s klupe.

Sudačka krađa

– Čim su suci označili završetak utakmice prema njima su, očigledno nezadovoljni suđenjem, krenuli igrači Dinama predvođeni Sergejom Bikovom. Suce su stjerali u kut igrališta te se s njima uglavnom verbalno porječkali, sve dok sucima upomoć nisu pristigli ljudi iz osiguranja. Tada je nastala žestoka obostrana izmjena udaraca, bilo je tu svega, no ne znam je li pritom netko i teže stradao jer se još dosad nitko nije požalio, valjda da ne ispadne mlakonja – našalio se zadarski branič čiji su se suigrači također našli u gužvi, no Vladović tvrdi da su samo krenuli razdvojiti košarkaše Dinama i zaštitare. Kada se situacija naposljetku smirila, sudačka trojka je zbog nasrtanja na njih prijavila samo dvojicu Dinamovih reprezentativaca, Sergeja Monju i Alekseja Savrašenka.

Vladović nam je kazao kako se ne spominju moguće kazne za još neke igrače.

– Vjerujem kako su svi čuli za izjavu trenera Dinama, legendarnog reprezentativca Sergeja Bazareviča koji je i sam sudjelovao u izgredu nakon utakmice, ali samo kako bi smirio svoje igrače i razdvojio ih. Bazarevič je kazao kako bi, da je igrač, i sam nasrnuo na suce koji su ih besramno pokrali.

Vladovićev status

No ja ne mislim da je suđenje bilo toliko drastično. Jest bilo domaćinsko, ali takvo suđenje imala bi i moja Lokomotiva da smo igrali u Moskvi – istaknuo je Jakov Vladović koji nam se požalio na status u momčadi i vrijeme provedeno na parketu u dosadašnjem dijelu sezone.

– Trenutačno sam zamjena prvom razigravaču momčadi, nadam se da ću se izboriti za bolji status.

Lokomotivu ove sezone očekuje puno utakmica u ruskom prvenstvu i kupu te Eurochallenge kupu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije