AJAX - REAL

Mourinho u Amsterdamu izvodi sastav u kojem neće biti Casillasa, C. Ronalda...

\'30.11.2010. Camp Nou, ESP, FC Barcelona vs Real Madrid, im BIld Barcelona\'s coach Josep Guardiola and Real Madrid\'s Cristiano Ronaldo during la liga match on november 29th 2010 Foto:  Ÿ nph / Greg
Pixsell
07.12.2011.
u 11:18

– Važno je da Merkel i Sarkozy spase euro – kaže Josep Guardiola uoči El Clasica.

I mogući domaći poraz protiv Reala vjerojatno će odvesti nogometaše Ajaxa u osminu finala Lige prvaka. Real je, naime, već osigurao prolaz i mislima je već u subotnjem madridskom El Clasicu, malo je vjerojatno da će Mourinhovi igrači biti do kraja "našpanani" te da će učiniti sve da rasparaju Ajaxovu mrežu.

A samo takav scenarij, težak poraz Ajaxa i visoka pobjeda Lyona protiv Dinama (tri-četiri gola razlike!), dovodi Francuze na drugu poziciju i eliminira Ajax iz Lige prvaka. Istina, lani je Real "masakrirao" nogometaše Ajaxa u Amsterdamu, bilo je 4:0, a te se utakmice sjećamo po dva iznuđena isključenja Xabija Alonsa i Sergia Ramosa, kad su druge žute kartone dobili po Mourinhovoj naredbi, kako bi se očistili za sljedeći dio natjecanja. I ta je utakmica završila pod Uefinim povećalom, bili su kažnjeni i Mourinho i spomenuti igrači, ali i vratari Casillas i Dudek (pričuva) koji su bili "posrednici" u tom prljavom poslu.

Promjena u sastavu

Tada Real nije ispred sebe imao derbi s Barcelonom, situacija je sad posve drukčija i, prema najavama iz Madrida, trener Jose Mourinho odmarat će neke igrače. Ponajprije vratara Ikera Casillasa i Cristiana Ronalda, a bit će i još nekih promjena u sastavu. U Realu su, uglavnom, sve misli okrenute prema suboti, mogućom pobjedom pobjegli bi Barceloni na čak devet bodova viška i prvenstvo bi moglo biti riješeno već i prije Božića!

Rakitić: Bit će zanimljivo!

Upitali smo našeg reprezentativca Ivana Rakitića kako prognozira ishod subotnjeg El Clasica.

– Bit će zanimljivo! Real nikad nije bio bolji i nikad još nije imao ovakvu šansu da pobijedi Barcelonu! Ali, Barca je i dalje jaka, još uvijek joj dajem prednost i ne bi me iznenadilo da u Madridu upiše sva tri boda – rekao je Rakitić.

S druge, pak, strane trener Barcelone Josep Guardiola mudro pokušava smanjiti napetosti:

– Ma kakav El Clasico, za sve nas važniji je ishod summita Europske unije koji će se održati u petak! U glavnim će ulogama potkraj tjedna biti njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u pokušaju da spase euro – rekao je Guardiola, a potom je o El Clasicu dodao:

– Važnije od taktike jest pitanje s kakvim ćemo mentalitetom ući u utakmicu. Pobjeda protiv Reala dala bi nam dodatnu snagu, ali dug je još put do kraja prvenstva – smatra Pep.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije