NBA

NBA s igračima potpisao kolektivni ugovor, spominje se i upotreba marihuane

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets
Foto: Matthew Stockman/REUTERS
1/3
29.06.2023.
u 10:58

Ugovor vrijedi do sezone 2029./30. i stupit će na snagu od ljetnog prijelaznog roka

NBA i njeni igrači objavili su da su potpisali novi kolektivni ugovor koji vrijedi do sezone 2029./30. i koji će stupiti na snagu od ljetnog prijelaznog roka.

Sedmogodišnji ugovor, potpisan već u travnju, stupa na snagu u subotu, dan nakon otvaranja velikog ljetnog prijelaznog roka. Svaka strana može, međutim, raskinuti ugovor godinu dana prije njegovog roka, ali se mora izjasniti najkasnije do 15. listopada 2028. godine.

Novi sporazum posebno predviđa kazne bez presedana za franšize koje ne poštuju ograničenja plaća ("salary cap") te uspostavljanje turnira tijekom sezone, slično kupovima u nogometu.

Ograničenja upotrebe marihuane, legalna u nekoliko američkih država, bit će ublažena. U tekstu se navode i pravila kojih se igrači moraju pridržavati ako žele uložiti u tvrtku koja prodaje kanabis ili organizira sportsko klađenje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije