Bukić o Buriću

''Neka se ispriča ili objasni zbog čega smo to nekorektni''

Perica Bukić
Goran Stanzl/Pixsell
07.01.2010.
u 11:41

- Ne možemo dopustiti neargumentirano blaćenje saveza, a ni licitiranje s igranjem za hrvatsku reprezentaciju - ističe Perica Bukić.

Iako se u jednom trenutku činilo da je Damir Burić prihvaćanjem talijanskog državljanstva otvorio vrata nastupanju za Pro Recco i u talijanskom prvenstvu (a ne samo u Euroligi), a zatvorio ih za igranje u hrvatskoj reprezentaciji, nade u drugačiji rasplet, čini se, još postoje. Optimistično je o tome govorio i naš izbornik Ratko Rudić koji vjeruje da će na Burića moći računati na EP-u u Zagrebu ove godine, ali i na OI u Londonu 2012.

No, Burić ni u posljednjem razgovoru za Sportske novosti nije objasnio što se to u međuvremenu promijenilo. Ali je prozvao Hrvatski vaterpolski savez optuživši ga za nekorektnost, opet ne navodeći na što konkretno misli.

– Zasmetala mi je jako ta Burićeva izjava, iako ne želim dolijevati ulje na vatru pa ću paziti što govorim – kazao je predsjednik HVS-a Perica Bukić te nakon kraće stanke dodao:

– Nekorektno je da se Burić u donošenju odluke da više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju nikome u HVS-u nije javio da ga obavijesti da ima nekih problema. Javio se, i to Rudiću, tek kad je već odlučio da će za Pro Recco igrati kao talijanski državljanin i da više neće nastupati za Hrvatsku. Savez je doista poštovao sve obveze prema igračima i zaista bi me zanimalo kakvu je to nekorektnost Burić pronašao. Zato od njega očekujem da tu izjavu demantira, ako je možda krivo shvaćen, ili da se ispriča i objasni na što je mislio. Ne možemo dopustiti blaćenje HVS-a i licitiranje s igranjem za Hrvatsku.

Komentara 1

LA
Lass
11:48 07.01.2010.

još jedna izdajica? neka, ima dečki koji bi dali ruku da igraju za repku. iako, zar nije bilo rješeno da burić ipak igra na ep a mozda i na OI?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije