'POPLAVA POGREŠAKA'

Nešto tu nije u redu: Zagreb opet muči stara boljka, a jedno nipošto nismo očekivali

Zagreb: EHF Liga prvaka, 2. kolo, RK Zagreb - Aalborg Handbold
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
27.09.2024.
u 23:30

Nakon tri odigrane utakmice u rukometnoj Ligi prvaka Zagreb ima samo dva osvojena boda

Rukometaši Zagreba nakon tri kola u elitnoj skupini Lige prvaka imaju dva osvojena boda. Dakle upisali su domaću pobjedu nad Aalborgom, te dva gostujuća poraza – u Kielcu od istoimenog domaćina te u Trondheimu od Kolstada. Dojam je da je Zagreb vrlo lako mogao imati i sve tri pobjede. Gostujući porazi dolazili su u oba slučaja zbog velikog broja tehničkih pogrešaka. Zagreb bi na tim utakmicama do 50. minute bio u egalu, a onda bi potpuno posustao u zadnjih deset minuta.

U Kielcu je Zagreb imao 13 izgubljenih lopti, u Trondheimu jednu više. U dvije utakmice 27 izgubljenih lopti, a tu ne računamo promašene šuteve, doista je puno. S takvom količinom pogrešaka jednostavno se ne može dobiti utakmicu. Odličan primjer je domaći susret protiv Aalborga kada je hrvatski prvak u cijelom susretu imao samo jednu izgubljenu loptu, i to pri kraju utakmice kada je pobjednik već bio odlučen. U redu, dogodile su se greške u Kielcu, ali koji je razlog da odigraš statistički istu utakmicu ponovno? Nešto tu nije u redu. Nakon pobjede nad Aalborgom očekivalo se da će Zagreb i dalje malo ili nimalo griješiti u napadu, a dogodila se poplava pogrešaka. Kod 22:22 počele su izgubljene lopte. Griješili su iskusni i oni manje iskusni. Ovoga puta ni vratari svojim obranama nisu uspjeli nadoknaditi toliki gubitak lopti. Jer, u pravilu svaka izgubljena lopta je polukontra ili kontra za suparničku momčad. Kolstad je samo iskoristio poklone i upisao svoju prvu pobjedu ove sezone.

FOTO Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

Zagreb: EHF Liga prvaka, 2. kolo, RK Zagreb - Aalborg Handbold
1/21

Mnogi će se pitati zašto Andrija Nikolić, trener Zagreba, u završnici utakmice nije vjerovao vanjskoj postavi koja je u prvom poluvremenu nadoknadila minus od pet pogodaka za samo pet minuta. U redu, Bjelorus Bialiasuski odigrao je dobru rolu i zaslužio je igrati, ali zašto je Pavlović igrao u završnici kad već nije igrao na početku ili središnjici utakmice? Njegov učinak bio je – nikakav. Nijedan udarac na vrata, nijedna asistencija. Doima se da bi Kavčić, Srna ili Kos napravili puno više. Jedina dva igrača koja mogu dobiti prolaznu ocjenu bili su Klarica i Dibirov. Zajedno su postigli 15 pogodaka, uz samo pet promašaja. Izostali su pogoci Miloša Kosa. Ne sjećamo se kada je u zadnje dvije godine završio utakmicu bez ijednog pogotka, a to mu se dogodilo u Trondheimu.

Za sada nema drame, tek je početak Lige prvaka, ali trebao je Zagreb osvojiti barem još dva boda. Sada slijedi stanka jer je nastavak tek 9. listopada kada u zagrebačku Arenu stiže mađarski Szeged. Fokus je sada na tome – kako smanjiti tehničke pogreške u fazi napada. U međuvremenu će zagrebaši odraditi tri utakmice domaćeg prvenstva – igraju doma protiv Trogira i Sesveta, a u goste će Metkoviću. Od ta tri protivnika Sesvete će biti ozbiljan test; uostalom, momčad Igora Vorija je u pripremama za ovu sezonu već pobijedila Zagreb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije