PEH ZA KRIŠTO

Nevjerojatan rasplet! Hrvatska imala drugu medalju na OI, a onda nam je sudac 'ukrao broncu'

Katarina Krišto nije uspjela izboriti finale u judu na Olimpijskim igrama
Igor Kralj/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.07.2024.
u 18:23

Međutim, nakon pregleda snimke promijenili su odluku jer su smatrali da je hrvatska predstavnica držala Kosovarku ispod pojasa, što je zabranjeno.

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom". Hrvatska džudašica Katarino Krišto ostala je bez bronce nakon šokantnog poraza od kosovske džudašice Laure Fazliu. Presudila je treća opomena nakon minute i 23 sekunde dodatnog perioda.

Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od džudašica. U dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila Wazari i praktički već počela slaviti broncu. Međutim, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska džudašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki. Bila je to peta borba za hrvatsku reprezentativku, nažalost i drugi poraz u nizu.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što je jutarnji dio programa završila s tri pobjede, u finalnom bloku je prvo izgubila polufinale, a potom i borbu za broncu. Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također "zlatnim bodom".

U polufinalu je izgubila od Meksikanke Prisce Awiri Alcaraz, a zatim i od Fazliu.

Komentara 14

KI
kiselovrhnje
18:29 30.07.2024.

Sumrak civilizacije. Ova djevojka se borila protiv dva muskarca zaredom...

KR
Krolo
18:39 30.07.2024.

Zašto kod Kosovara, dečki nastupaju u ženskom turniru?

KI
kingtom
18:28 30.07.2024.

jel ono sa kosova muško? Nema niti jedan ženski atribut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije