KRITIKE ORGANIZATORIMA

Nijemci poludjeli na tretman svog olimpijskog šampiona, Ruskinja plače svaki dan

07.02.2022.
u 18:10

Belgijska skeletonka kim Meylemans i ruska biatlonka Valerija Vanecova također su se žalile na standard epidemijskih "pritvorenika", a Ruskinja je priznala da plače svaki dan.

Drugog dana natjecanja na ZOI novim olimpijskim pobjednicima postali su Japanac Ryoyu Kobayashi (skijaški skokovi, 70 m), Australka Jakara Anthony (slobodno skijanje, moguls), Nizozemac Nils van der Poel (brzo klizanje, 5000 m), Novozelanđanka Zoi Sadowski-Synott (daskanje na snijegu) te Rus Aleksandar Bolšunov (skiatlon, 30 km).

A ruski "langlaufer" osvojio je zlato zahvaljujući i tome što mu je ponajvećeg konkurenta, Šveđanina Krugera, branitelja naslova iz Pyeongchanga, eliminirao koronavirus. A iz konkurencije za olimpijske medalje COVID-19 izbacio je i Poljakinju Nataliju Maliszewsku, brzoklizačicu na kratke staze. Zahvaljujući negativnom nalazu, ona je bila puštena iz izolacije na dan natjecanja, a onda je zbog pozitivnog nalaza vraćena u karantenu nakon čega je priznala da se isplakala kao nikad u karijeri.

16 January 2022, Saxony, Klingenthal: Nordic skiing/Nordic combined: World Cup, individual, large hill, qualification /10 km, men, jump, at Vogtlandarena in Klingenthal. Terence Weber (l) and Eric Frenzel from Germany take the track to the jumping tower. Photo: Hendrik Schmidt/dpa Photo: Hendrik Schmidt/DPA
Foto: Hendrik Schmidt/DPA/ PIXSELL

A kako i ne bi s obzirom na uvjete u kojima je bila "zatočena", na njih se žalio i trostruki olimpijski pobjednik u nordijskoj kombinaciji Nijemac Eric Frenzel pa je šef njegove misije za svog sportaša zatražio bolju hranu te premještaj u veću sobu, s Wi-Fi-jem i boljom hranom.

Belgijska skeletonka Kim Meylemans i ruska biatlonka Valerija Vasnecova također su se žalile na standard epidemijskih "pritvorenika", a Ruskinja je priznala da plače svaki dan.

Komentara 1

TA
tabula
07:11 08.02.2022.

Da ovo nije malo pretendenciozno? Pisac hoće da upredi ove igre sa Auschwitzom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije